Weerbericht:
In de westelijke helft plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 65 km

Twee aanhoudingen voor stroperij Wolphaartsdijk

Toegevoegd: 08-04-2020, 10.39 uur
Twee aanhoudingen voor stroperij Wolphaartsdijk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

WOLPHAARTSDIJK - Dinsdagavond zijn een man en een vrouw betrapt op het wegnemen van gezaagde boomstammen bij de Schelphoek in Wolphaartsdijk. Het duo is aangehouden door de politie op verdenking van stroperij.


Een jachtopziener was bezig met een controle en zag de twee personen de gezaagde boomstammen in een auto met Belgisch kenteken leggen. De buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) vroeg aan de twee of zij toestemming van het Waterschap hadden het hout weg te halen. Dat bleken ze niet te hebben. De politie die op verzoek van de jachtopziener ter plaatse kwam heeft het tweetal aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

De twee aangehouden verdachten betreffen een 64-jarige man uit Wolphaartsdijk en een Belgische vrouw van 59 jaar waarvan de woonplaats niet bekend is. Woensdag worden de twee verdachten gehoord. Er zal proces-verbaal tegen hen worden opgemaakt. Na afhandeling van de zaak wordt het hout teruggegeven aan het Waterschap die de eigenaar van het hout is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pringle (9-4-2020 om 22:31)
@Jacob, ik kan best begrijpen dat mensen dit niet als stropen zien, laten we eens naar t verhaal kijken, daar worden we niet veel wijzer van waar t hout dan lag, en ik denk zelf eerlijk gezegd niet dat dit hout op eigen terrein lag van iemand, en dan vind ik t niet gek niet heel gek als t bijvoorbeeld aan de rand van een bos ligt op bij t water, mensen hier een mooi tafeltje in zien voor in de tuin.. vind eerlijk gezegd uw reactie erg zwart wit.
jacob (8-4-2020 om 13:32)
@Jan, Je moet per defenitie gewoon met je fikken van andermans spullen afblijven. En dit betreft wel degelijk stropen of te wel enkelvoudige stroperij zoals het in het Wetboek staat. Dus als je wilt reageren dan graag even bij de les blijven. En als dit jou hout was geweest had je dit dan door laten gaan. Gewoon een hele zielige reactie van iemand die duidelijk niets heeft met gezag..
willem (8-4-2020 om 13:26)
dat was geen stelen. ze zagen hout liggen en wilden als milieu bewuste mensen dat hout opruimen. ze werden verkeerd begrepen door de jachtopziener............sarcasme off.
Jan (8-4-2020 om 12:50)
lekker bezig meneer de BOA en ook de politie wat heeft dit opgebracht ?en daar maar niet over de kosten te beginnen ,wat een helden en dan zeggen stropen je weet nog niet eens de definitie van het word stropen is
Corona zwervers (8-4-2020 om 12:19)
Die belg dan maar oppakken en vastzetten in een gesloten asielzoekerscentrum wegens stateloos en ongewenste vreemdeling, in afwachting van de procedure, die dan maar eens een half jaar moet duren. Of van mijn part gelijk naar de grens rijden en die er over terugduwen met de waarschuwing dat bij wederom terugkeer naar NL ze de gevangenis in moet. Kijk, wij moeten binnenblijven maar buitenlanders komen hier wel even de boel leegjatten ? dit tergd het geduld en meewerking van de zeeuwen en ondermijnt de corona aanpak en wakkerd aleen maar meer vreemdelingenhaat aan.
Cookie-instellingen beheren