Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke

Toegevoegd: 08-04-2020, 10.50 uur
Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

IJZENDIJKE - Een vrouw is zondagmiddag in IJzendijke op het fietspad aangereden door een wielrenner. De wielrenner is er zonder zijn identiteit bekend te maken vandoor gegaan.


Politieteam Zeeuws-Vlaanderen laat via Facebook weten dat de aanrijding rond 15.00 uur plaatsvond op de Turkijeweg. Een echtpaar wandelde over het fietspad richting de Watervlietseweg. Een wielrenner die achter het echtpaar fietste schreeuwde naar hen dat ze aan de kant moesten gaan. De vrouw reageerde te laat en werd hierop aangereden door de wielrenner. Door de klap kwamen zowel de vrouw als de wielrenner ten val. De vrouw had pijn in haar arm en bleef op de grond zitten om bij te komen.

Na een discussie over de schuldvraag koos de wielrenner eieren voor zijn geld en reed, zonder zijn identiteit bekend te maken, snel weer weg. Het zou gaan om een Nederlandse wielrenner. De politie verzoekt de wielrenner zich te melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (12-4-2020 om 12:21)
Het is zoals heel vaak, gewoon voorrang nemen door de aso's, Voorrrang nemen is gewoon fout ! Ook al heb voorrang dan is nog altijd de situatie inschatten en niet gewoon als een lompe donder doorrijden...
fietsersbond Zeeland (11-4-2020 om 15:38)
@Forrest Gump, waarom mogen voetgangers niet op het fietspad lopen. Zouden ze als echtpaar nu werkelijk zover uit elkaar hebben gelopen!? Daarbij als de fietser zo'n hoge snelheid heeft dat ie nog iemand raakt, dan maakt het niet uit waar deze mensen liepen!! Het is een 2-richtingen fietspad, dus in feite breed genoeg en hij had eerst snelheid kunnen minderen en op een normale manier even kunnen duiden dat ie wilde passeren toch. We waren er niet bij, dus moeten we niet te snel oordelen. 1 ding is zeker, hij had hoe dan ook niet mogen wegfietsen. Redelijk was geweest dat ie had gewacht of minstens een adres, telefoonnr achter te laten, maar meneer was zo boos!! Hoop dat ie nog van zich laat horen.
Mar (11-4-2020 om 10:16)
@oerend hard U hebt de strekking van mijn reactie duidelijk niet begrepen.
Oerend hard ? (10-4-2020 om 22:39)
@ mar, traumachirurgen roepen met name motorrijders en wielrenners op om vooral na te denken omdat er niet veel plaats is in het ziekenhuis. Dit omdat traditioneel elk jaar op pasen veel van die race"coureurs" in de kreukels op de IC terecht komen.. Dat is geen grapje of zo maar de harde werkelijkheid. Ik snap dat die goede raad u voorbij gaat maar volgens mij heeft dat niets met haat te maken verder maar ligt dat denk ik voornamelijk aan uzelf.
Mar (10-4-2020 om 16:14)
Alle wielrenhaters: een prettige en ook vredige Pasen gewenst.
Forrest Gump (10-4-2020 om 12:39)
Waar moeten voetgangers eigenlijk lopen volgens de wet ? Niet op het fietspad maar op de rijbaan? Verder man men het andere verkeer niet hinderen is een algemene regel, is twee voetgangers naast elkaar zodat men er niet langs kan dan geen hinderen ? Welk recht heeft een voetganger op een fietspad eigenlijk ? Voor zover ik weet zouden die in de berm moeten gaan lopen om ander verkeer niet te hinderen ? Is dat ook geen gebrek aan de wegen hier ? overal fietspaden naast de weg, maar looppaden zijn er meestal niet. Het lijkt wel of de overheid deze groep verkeersdeelnemers totaal vergeten is.
Cookie-instellingen beheren