Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke

Toegevoegd: 08-04-2020, 10.50 uur
Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

IJZENDIJKE - Een vrouw is zondagmiddag in IJzendijke op het fietspad aangereden door een wielrenner. De wielrenner is er zonder zijn identiteit bekend te maken vandoor gegaan.

Politieteam Zeeuws-Vlaanderen laat via Facebook weten dat de aanrijding rond 15.00 uur plaatsvond op de Turkijeweg. Een echtpaar wandelde over het fietspad richting de Watervlietseweg. Een wielrenner die achter het echtpaar fietste schreeuwde naar hen dat ze aan de kant moesten gaan. De vrouw reageerde te laat en werd hierop aangereden door de wielrenner. Door de klap kwamen zowel de vrouw als de wielrenner ten val. De vrouw had pijn in haar arm en bleef op de grond zitten om bij te komen.

Na een discussie over de schuldvraag koos de wielrenner eieren voor zijn geld en reed, zonder zijn identiteit bekend te maken, snel weer weg. Het zou gaan om een Nederlandse wielrenner. De politie verzoekt de wielrenner zich te melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adrian Irvine (8-4-2020 om 21:11)
Ik maak ook veel kilometers op de fiets en ben in bezit van en vijftal racefiets. Ik gebruik altijd en bel . Is zoveel makkelijker dan al dat gegil en geschreeuw. Ja, de fiets weegt misschien 30 gram zwaarder en ziet er misschien niet heel stoer uit maar als ik en paar keer klikken op de bel gaat alle mensen aan de kant heb ik nooit problemen mee. Wat deze idioot betreft geef jezelf aan aub.
bram goeree (8-4-2020 om 20:40)
er zullen best wel ''normale'' wielrenners zijn ,maar ik kom er heel veel tegen die mij passeren zonder te waarschuwen ondanks dat ze een bel hebben .zeg je daar wat van krijg je een grote mond .het is toch een kleine moeite om rekening te houden met elkaar ipv ikke en de rest kan stikken .en ook nog door rijden vind ik echt asociaal .jammer dat mensen zeker in deze tijd zo met elkaar omgaan .fouten maken we allemaal maar los het dan fatsoenlijk op .dat is toch niet zo moeilijk
Pollewops (8-4-2020 om 19:55)
Tip voor de wielrenners: Stap eens op een mountainbike/ATB. Fietst een stuk zwaarder dus bij dezelfde inspanning ligt de snelheid een stuk lager. Net zo goed, zo niet beter, voor de conditie en ze zijn nog veiliger en comfortabeler ook. Voor degene die op de racefiets rijden vanwege dat het een racefiets is (heb zelf geen idee), hou je aan de regels en bedenk dat je je in het verkeer beweegt, niet in een georganiseerde wedstrijd.
Pietje (8-4-2020 om 19:48)
Weet niet wat er precies gebeurd is omdat ik er niet bij was maar kan je dit wel vertellen zelfs als je gaat hardlopen heb je mensen die opzettelijk smalle paadjes blokkeren zodat je er moeilijk langs kan of met een boog om hun heen moet lopen. Er zijn gewoon extreem veel onbeschofte mensen.
Hamster Race (8-4-2020 om 19:36)
@ mar, ik zit regelmatig op de normale fiets en ik zie allemaal niet waar u het over heeft. Zou het dan toch niet gewoon aan die iele fietsjes liggen ? Of gewoon aan het type straatracer wat er op zit ? De straat of fietspad is er niet om te racen dus racefietsen zijn altijd al fout, die horen daar niet.
Ronald (8-4-2020 om 18:31)
Gelukkig weten alle stuurlui weer precies wat er gebeurd is. Ik keur het zeker niet goed dat de wielrenner doorgereden is maar ik vraag me wel af wat er gebeurd is. Misschien heeft de wielrenner wel al tig keer gebeld en was het echtpaar stokdoof of te dwars om aan de kant te gaan. Misschien is de vrouw van het roepen wel geschrokken, wat in combinatie met het stokdoof /dwars zijn zomaar kan, en is ze de verkeerde kant op gestapt. Kortom..... het is wel weer heel makkelijk om alle wielrenners over één kam te scheren terwijl een groot deel, zeker degenen die alleen fietsen, zich wel gewoon aan de regels houd. Voor de stuurlui...stap eens op de boot in plaats van op de wal te blijven staan. Dan komt de reactie wat intelligenter over.