Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke

Toegevoegd: 08-04-2020, 10.50 uur
Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

IJZENDIJKE - Een vrouw is zondagmiddag in IJzendijke op het fietspad aangereden door een wielrenner. De wielrenner is er zonder zijn identiteit bekend te maken vandoor gegaan.

Politieteam Zeeuws-Vlaanderen laat via Facebook weten dat de aanrijding rond 15.00 uur plaatsvond op de Turkijeweg. Een echtpaar wandelde over het fietspad richting de Watervlietseweg. Een wielrenner die achter het echtpaar fietste schreeuwde naar hen dat ze aan de kant moesten gaan. De vrouw reageerde te laat en werd hierop aangereden door de wielrenner. Door de klap kwamen zowel de vrouw als de wielrenner ten val. De vrouw had pijn in haar arm en bleef op de grond zitten om bij te komen.

Na een discussie over de schuldvraag koos de wielrenner eieren voor zijn geld en reed, zonder zijn identiteit bekend te maken, snel weer weg. Het zou gaan om een Nederlandse wielrenner. De politie verzoekt de wielrenner zich te melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (8-4-2020 om 17:58)
Onbegrijpelijk dat bij wielrenners (en ook bij andere weggebruikers evenzo), de meest logische aanpak niet in de botte hersens opkomt: vaart minderen en bellen! Degenen die in de weg lopen luidkeels een goede middag wensen. Die gaan dan heus wel opzij. Er snel vandoor gaan na een ongeval doet vermoeden, dat het met de hersenen of de moraal van de wielrijder niet erg goed zit. Het bedenken dat er ook een (of 2) remmen op de fiets zitten is teveel gevraagd. Wellicht had hij, net als vele soortgenoten, onvoldoende geld om een bel voor zijn fiets te kopen. Ik hoop dat hij gepakt wordt!
Mar (8-4-2020 om 16:53)
Ga zelf ook eens op een racefiets zitten en kijken naar het weggedrag van, ja, ook voetgangers. Ik spreek uit ervaring.Het zou dan wel eens kunnen dat het oordeel iets genueanceerder is hoewel ik gezien de reacties het bij een aantal wel volstrekt zwart/wit zal blijven. (NB) ik heb een bel op mijn racefiets.
Willem (8-4-2020 om 16:48)
Ik.als wielrenner(altijd alleen) rijdt regelmatig mijn rondjes door ons mooi Zeeuws-Vlaanderen. Ik kan je vertellen wat ik mee maakt met echtparen en vooral oudere echtparen.,te voet of nog erger op een E bike. Het is gewoon een drama,als je belt horen ze je niet,gaan niet opzij.je moet gewoon roepen als je wilt inhalen,wat je volstrekte recht is ,gaat vooral mevrouw slingeren of stapt af en altijd commemtaar. Als je ze tegemoet komt blijven meestal naast elkaar rijden of lopen ,ook op een smal fietspad.Drama alom.
Wielrennert (8-4-2020 om 16:39)
@Bumper: Lezen joh. Fietser reed achter op de wandelaars en riep zie toe om te waarschuwen dat hij eraan kwam. Heeft niets met voorrang te maken. En reken maar dat hij zich meldt, want dan kan hij de schade aan zijn fiets claimen bij die wandelaar die plots voor zijn wielen liep. Zou zomaar eens de lezing van de fietser kunnen zijn.
Wielrennert (8-4-2020 om 16:34)
Even @Mic zijn reactie aangepast: Maak het ook zo vaak mee, te bedonderd om even achter elkaar aan te wandelen op een fietspad, wanneer er een fietser aankomt. Geen groter aso volk dan eigengereide wandelaars.
kees (8-4-2020 om 16:28)
Wielrenners zijn maar met één ding bezig: zo snel mogelijk hun rondje rijden.