Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

GGD Zeeland start met testen zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen

Toegevoegd: 08-04-2020, 13.06 uur
GGD Zeeland start met testen zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Zorgmedewerkers en paramedici kunnen zich, als zij 24-uur klachten hebben, op diverse locaties in Zeeland laten testen op het coronavirus (COVID-19). Deze uitbreiding van het testbeleid van het RIVM geldt voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, werkzaam in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg, verloskundigezorg en GGZ.


Tijdens de persconferentie van 31 maart werd bekendgemaakt dat het testbeleid wordt aangepast en ruimer wordt. Voorheen werden enkel oudere en kwetsbare mensen getest op het coronavirus. Met dit ruimere testbeleid gaat het aantal testen (en daarmee positieve uitslagen) aanzienlijk omhoog in Nederland.

De testen zijn bedoeld voor zorgmedewerkers en paramedici. Het gaat om medewerkers buiten het ziekenhuis, werkzaam in bijvoorbeeld verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg. Zij worden getest op het virus als zij ziekteverschijnselen hebben die passen bij een COVID-19 besmetting, patiëntcontact(en) hebben (gehad) en een functie hebben die essentieel is voor de zorgcontinuïteit.

 Zeeuwse zorgmedewerkers en parademici die in aanmerking willen komen voor een test op het coronavirus kunnen zich daarvoor digitaal aanmelden bij de GGD. Bij een aannemelijke verdenking van een COVID-19 besmetting wordt de medewerker door de GGD verwezen naar een van de testlocaties. De uitslag ontvangt de medewerker rechtstreeks van de GGD, waarna (bij een bevestigde besmetting) de GGD start met het contactonderzoek.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zorgmedewerker (8-4-2020 om 19:40)
Idd Rini, we mogen blijven eerken zolang we geen koorts hebben of de situatie te verdacht is. Verkouden en wat hoesten is geen reden tot een test tot nu toe. We lopen achtrr de geiten aan. Belachelijk!
Ariane Lefebvre (8-4-2020 om 19:09)
Eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rini de jonge (8-4-2020 om 13:44)
ze worden pas getest als het kwaad geschiet is
Cookie-instellingen beheren