Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen. Morgen geleidelijk opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Boulevards Vlissingen per direct gesloten

Toegevoegd: 08-04-2020, 18.46 uur
De politie afgelopen zondag op de Boulevard in Vlissingen.
De politie afgelopen zondag op de Boulevard in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Omdat mensen zich niet goed aan de coronaregels hebben gehouden, zijn vanmiddag de Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard de Ruyter in Vlissingen per direct gesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Deze maatregelen worden genomen op grond van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland van 27 maart 2020. Afgelopen zondag werd de Boulevard ook al deels afgesloten omdat het volgens de gemeente te druk was en er te veel scooter- en motorrijders waren die zich niet aan de verkeersregels hielden. De sluiting die vandaag is in gegaan duurt in ieder geval tot en met maandag. De politie heeft laten weten de Boulevards vanmiddag in delen te hebben schoongeveegd van verkeer.

Ook in het Zeeuws-Vlaamse Perkpolder is er vandaag direct actie ondernomen tegen drukte op het strand. Bij de gemeente Hulst waren meerdere meldingen binnen gekomen van het overtreden van de noodverordening op de Zeedijk bij Perkpolder. Een surveillance eenheid bestaande uit een politieagent en een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) troffen daar zo’n 50 personen aan. Allen personen hielden zich echter wel aan de afgekondigde coronaregels. Om drukte en recreatie tegen te gaan is in overleg met de burgemeester besloten om de parkeerplaatsen op deze locatie per direct te sluiten. De parkeerplaatsen zouden in eerste instantie vrijdag pas afgesloten worden.

Het is niet uitgesloten dat er dit Paasweekend nog meer toeristische locaties gesloten zullen worden.

 

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ron Kleingeld (9-4-2020 om 11:49)
Misschien een tip aan politie. Ga eens in het weekend met een laser staan op de burgermeester van woelderenlaan ter hoogte van kanovijver.Succes vezekerd. Kunnen de normale mensen gewoon blijven rijden want die hoeven niet te lijden onder een paar asofiguren.
Johan (9-4-2020 om 09:13)
Dit is goed nieuws. Boulevard alleen open voor bestemmingsverkeer, voetgangers en fietsers. Veel veiliger. Geen gestress. Geen gegil van die verdomde motorrijders( ze verpesten het zelf). Geen scooters op trottoir en tussen de lopende mensen. Geen scooters die wheelies maken.. Geen auto's met keiharde muziek die denken dat het hier een vrijstaat is.De dealers bij Britannia hebben zo ook geen plek meer.Dit moeten ze zo houden. de boulevard zal veel veiliger zijn en fijner om te zijn en te leven.
janklaas (9-4-2020 om 08:52)
Ik moet zeggen dat ik meer oudere mensen overal in groepjes zie lopen in parken enzv dan jongeren.
Wim (9-4-2020 om 07:15)
Dit zal zeker met dit mooie weer zulke bekende als de boulevard in Vlissingen en meerdere mogelijkheden niet bezocht kunnen worden hoe jammer dat het is zal een ieder de corona regels aan moeten voldoen waar ik volkomen begrip voor hebt dat dit optreden zeer juist is gezien gevaar die er nog steeds is.
Sonja (8-4-2020 om 23:19)
Hou m;n hart vast, nu de berichten iets hoop geven ! Er zullen er wel weer denken dat er wel wat meer mag, jammer want dan duurt alles alleen maar langer, inderdaad ik ik ik en bovendien oerdom ! BLIJF BIJ ELKAAR UIT DE BUURT !
een inwoner (8-4-2020 om 21:11)
Even een tip . De oude mensen moeten binnen blyven willen op hun balkonnetje buiten zitten . en het is niet te doen vanwege de motoren en knaluitlaten van auto s die langs scheuren .dus deur dicht en binnen zitten . het is op de rooseveldlaan net een crossterrein . Bizar