Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen. Morgen geleidelijk opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Boulevards Vlissingen per direct gesloten

Toegevoegd: 08-04-2020, 18.46 uur
De politie afgelopen zondag op de Boulevard in Vlissingen.
De politie afgelopen zondag op de Boulevard in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Omdat mensen zich niet goed aan de coronaregels hebben gehouden, zijn vanmiddag de Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard de Ruyter in Vlissingen per direct gesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Deze maatregelen worden genomen op grond van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland van 27 maart 2020. Afgelopen zondag werd de Boulevard ook al deels afgesloten omdat het volgens de gemeente te druk was en er te veel scooter- en motorrijders waren die zich niet aan de verkeersregels hielden. De sluiting die vandaag is in gegaan duurt in ieder geval tot en met maandag. De politie heeft laten weten de Boulevards vanmiddag in delen te hebben schoongeveegd van verkeer.

Ook in het Zeeuws-Vlaamse Perkpolder is er vandaag direct actie ondernomen tegen drukte op het strand. Bij de gemeente Hulst waren meerdere meldingen binnen gekomen van het overtreden van de noodverordening op de Zeedijk bij Perkpolder. Een surveillance eenheid bestaande uit een politieagent en een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) troffen daar zo’n 50 personen aan. Allen personen hielden zich echter wel aan de afgekondigde coronaregels. Om drukte en recreatie tegen te gaan is in overleg met de burgemeester besloten om de parkeerplaatsen op deze locatie per direct te sluiten. De parkeerplaatsen zouden in eerste instantie vrijdag pas afgesloten worden.

Het is niet uitgesloten dat er dit Paasweekend nog meer toeristische locaties gesloten zullen worden.

 

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De gedupeerde Paashaas (8-4-2020 om 20:03)
En bedankt aan de egoïsten die het nu voor iedereen hebben verpest. Omdat mijn moeder (80+) al een tijd nergens komt, wilde ik haar op Paaszondag trakteren op een ritje Boulevard. Dat gaat dus nu niet door! Ze moeten zich de ogen uit de kop schamen!
Joris (8-4-2020 om 19:46)
'Blijf zoveel mogelijk thuis' is de aanbeveling. Is Nederlands begrijpen voor zoveel mensen zo moeilijk? Vooral de motorrijders met het geluidsoverlast zijn me een doorn in het oog. Hier in de woonwijk, een 30 km zone, even gas vol open zodat de hele buurt weet dat ze weer thuis zijn. Op basis van gebrek aan werkende hersencellen zouden ze toch geen rijbewijs mogen bezitten. Trekken volgas op begin A58/Sloeweg en je hoort die krengen nog janken als ze bij Arnemuiden zijn.