Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Vooralsnog geen extra maatregelen Paasweekend

Toegevoegd: 09-04-2020, 14.07 uur
Vooralsnog geen extra maatregelen Paasweekend
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Vooralsnog komen er geen nieuwe Zeeuwse maatregelen om drukte tijdens het Paasweekend te voorkomen. Wel houden buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) en politieagenten de situatie op bepaalde ‘hotspots’ in de gaten. Het is niet uitgesloten dat er toch nog nieuwe locaties aangewezen worden om deze te sluiten.


Woensdagmiddag werd besloten om alle drie de Boulevards in Vlissingen te sluiten in verband met aanhoudende drukte en overlast van te veel scooter- en motorrijders die zich niet aan de verkeersregels hielden. In het Zeeuws-Vlaamse Perkpolder werden de parkeerplaatsen aan het strand per direct gesloten nadat de politie daar zo’n 50 recreanten aantrof.

Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg laat wel weten dat donderdagmiddag het skatepark aan de Grote Sternstraat in de wijk Veerse Poort wordt gesloten. ‘’Daar zien we toch te vaak te veel jongeren bij elkaar. Daarom heb ik na meerdere keren waarschuwen gisteren besloten om de onderbouwing aan te leveren bij de voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland om per vandaag de skatepark tot 28 april te sluiten’’.

Elke gemeente heeft meerdere zogenoemde ‘hotspots’ die bekend zijn bij de gemeente en de politie. Het is voor de politie en opsporingsambtenaren belangrijk dat wanneer zij surveilleren er specifiek naar deze hotspots gekeken wordt. Mocht het bij deze hotspots te druk zijn of te druk worden en werkt waarschuwen niet meer, dan wordt overgegaan op andere maatregelen zoals bijvoorbeeld de sluiting van de skatepark in de Veerse Poort. Bergmann laat weten dat er ook nog steeds met behulp van drones controles worden uitgevoerd en dat de verkeersstromen goed in de gaten worden gehouden.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, Jan Lonink, heeft op 8 april 2020 een aangepaste noodverordening vastgesteld. De wijzigingen in de noodverordening hebben betrekking op het artikel ‘’Verbod recreatief nachtverblijf’’. De noodverordeningen zijn terug te vinden via de website ZeelandVeilig.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (10-4-2020 om 07:20)
Laten we met zijn alle de voor geschreven maat regels die bekend zijn op volgen voor ieder zijn belang ik vind zelfs dat we dat voor elkander verplicht zijn en hier door een voorbeeld zijn voor een ieder
@TNer (10-4-2020 om 06:14)
Euhm, burgemeesters ontkennen niet dat er te weinig agenten zijn. Je trapt iedere keer een open deur in met je geklaag, maar concrewt onderbouwde oplossingen geef je nooit. Lekker makelijk, klagen maar zaken oplossen ho maar! Typisch weer! Bravo!
Fred de Vries (9-4-2020 om 22:10)
@TN'r Zelfs als je elke Nederlander 400 euro boete zou geven kom je uit op 6.8 miljard. Ja dat is een paar honderd miljard te weinig om uit deze crisis te komen.
TN'r (9-4-2020 om 15:05)
Wat een lachertje burgemeesters ! Jullie durven gewoon niet toe te geven er geen Politie agenten genoeg zijn en geen BOA's .. Ik zie helemaal nooit iemand controleren en in Vlissingen is in de avond zo vreselijk veel verkeer van de bekende bevolkingsgroepen dat Politie er niks meer tegen kan doen.. Ze proberen uit nood het ergste af te sluiten omdat ze niet kunnen handhaven en controleren want er zijn helemaal geen mensen voor.. Stomste is Justitie en Politie juist SUPER veel kunnen verdienen en boete's uit kunnen delen man.. Heel die Corona crisis kan betaald worden door super veel boete's uit te schrijven.. Daarom vliegen die drone's ook rond omdat er gewoon geen mensen zijn voor te handhaven.. HELAAS ! Gemiste kans, anders was het KASSA
Cookie-instellingen beheren