Weerbericht:
Overdag in het noorden zon, in het zuiden wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte misdrijf Oostkapelle blijft vastzitten

Toegevoegd: 09-04-2020, 14.55 uur
Uit sectie bleek dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht.
Uit sectie bleek dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht.
© Foto: Roland de Jong (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De 56-jarige E. F. uit Oostkapelle die ervan wordt verdacht op 24 mei vorig jaar de 78-jarige mevrouw T. Joziasse om het leven te hebben gebracht blijft vast zitten. De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de verzoeken van zijn advocate om het voorarrest van haar cliënt op te heffen dan wel te schorsen, afgewezen. Zowel F. als het slachtoffer waren bewoners van Parc Zonnehove in Oostkapelle.


De rechtbank heeft het verzoek om hem, in afwachting van zijn berechting vrij te laten, afgewezen omdat zij van oordeel is dat dat de ernstige bezwaren nog steeds aanwezig zijn. Die bezwaren zijn onder meer gebaseerd op het aangetroffen DNA van F. op de deurklink aan de binnenzijde van de voordeur van de woning van het slachtoffer. Deze ernstige bezwaren worden ook bevestigd door het NFI-rapport waaruit blijkt dat er een relatief grote hoeveelheid DNA van hem is aangetroffen. Verder blijkt uit het rapport van TMFI (The Maastricht Forensic Institute) dat op de buitenzijde van de deur van het slachtoffer een vette veeg is aangetroffen met daarin DNA van F. Daarnaast is er nog de verklaring van een getuige die op 24 mei 2019 iemand met een helder blauw shirt haastig naar beneden heeft zien lopen en de verklaring dat op dezelfde dag F. helderblauwe kleding aan had. Het verzoek om de voorlopige hechtenis te schorsen werd afgewezen omdat het maatschappelijk belang zwaarder weegt dan het persoonlijk belang van F.

Een geplande opname van F. bij het Pieter BaanCentrum (PBC) heeft nog geen doorgang kunnen vinden. Wanneer F. wél kan worden op genomen is nog niet in te schatten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren