Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Zeker 48 Zeeuwse boetes noodverordening

Toegevoegd: 09-04-2020, 21.19 uur
Zeker 48 Zeeuwse boetes noodverordening
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tot nu toe zijn in onze provincie zeker 48 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen met betrekking tot de noodverordening rond het coronavirus. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten na vragen van deze website.


De bijna vijftig boetes werden uitgedeeld voor het niet voldoende afstand houden tot andere personen en het samenscholen in groepen van meer dan twee personen. De afgelopen tijd werden meerdere incidenten bekend. Zo werd in woensdagavond in Goes nog een groep jongeren beboet die aan het 'chillen' was in een schuur en ondanks een waarschuwing toch gewoon bleef samenscholen.

In Nieuwdorp werden vannacht vier personen beboet voor samenscholing in een woning. In Middelburg werd dit weekend zelfs een 'coronafeestje' beëindigd. Een groep van elf jongens had zich verzameld in een kleedkamer op sportpark Veerse Poort. Hun zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM).

Op het naleven van de coronaregels wordt gecontroleerd door zowel buitengewoon opsporingsambtenaren als politieagenten. Binnen elke gemeente zijn ook ‘hotspots’ die veelvuldig door handhavers worden bezocht om te kijken of iedereen zich wel aan de regels houdt. Bij overtreding kan een boete volgen van tot 390 euro.

Verschillende Zeeuwse gemeenten hebben inmiddels ook sport- en skateparken expliciet gesloten. In Vlissingen zijn de Boulevards dicht en bij Perkpolder (gemeente Hulst) zijn parkeerplaatsen bij de Westerschelde dicht om drukte te voorkomen. Eerder sloot de gemeente Sluis ook al preventief parkeerplaatsen. Met name dit Paasweekeinde zal extra worden gecontroleerd, onder meer met behulp van de politiedrone.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (10-4-2020 om 16:03)
Opmerlkelijk dat alleen wielrenners genoemd worden, ik zie genoeg oudere echtparen die daar ook een handje van hebben.
Gaat niet goed komen (10-4-2020 om 15:53)
@ merien, dan kan je alles wel afsluiten want als ze daar niet terecht kunnen rijden ze toch gewoon een stukje verder ? Buiten dat zijn het meestal belgen die op de door u genoemde locatie er een zooitje van maken, dus hopelijk blijven die weg zodat wij straks nog naar buiten mogen. Het zal vooral door de zwakke regering komen dat het hier te druk kan worden. Gewoon grenzen sluiten voor buitenlanders die hier niets te zoeken hebben en basta. Idem voor die busjes met polen die ik hier weer rond zie rijden, hoe komen die hier eigenlijk ? En waarom werken die hier terwijl er zoveel nederlanders hun baan kwijt zijn en graag willen werken ? En welke "zeeuw" huurt die onderbetaalden dan liever in dan hun provinciegenoten in nood ??
i'm not a robot (10-4-2020 om 15:35)
Sorry maar ik kan een politie drone niet identificeren en heeft dus geen rechtsgeldigheid. Daarbij zijn drones verboden in de bebouwde kom of boven mensen dus kan het niet eens van de politie zijn. Als ik een jachtgeweer had was het droneseizoen geopend.
Piet (10-4-2020 om 11:04)
Er zijn veel wielrenners die op de fietspaden gewoon naast elkaar blijven fietsen en niet achter elkaar gaan fietsen bij tegenliggers. Dus ook geen 1.5 mtr. Afstand houden! Ik hoop dat ze dit ook gaan handhaven.
Wim (10-4-2020 om 06:52)
Wat moet je toch zeer goed nadenken wat wel en niet toegestaan is ,maar we horen te weten waar we aan toe zijn en er word geen risico,s genomen dus een flinke boete.
merien (9-4-2020 om 22:48)
de kattendijkse zeedijk tussen wemeldinge en kattendijke kunnen ze ook beter afsluiten daar ziet het ook zwart van de mensen tijdens de paasdagen
Cookie-instellingen beheren