Weerbericht:
Overwegend droog en enkele opklaringen
Verkeersinformatie:
Geen files

IC-helikopter haalt patiënt op in Terneuzen

Toegevoegd: 10-04-2020, 12.58 uur - Update: 12-04-2020, 02.17 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De IC-helikopter Lifeliner 5 geeft vrijdag aan het begin van de middag een patiënt opgehaald bij het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen.


De speciale helikopter is vanwege de uitbraak van het coronavirus sinds 24 maart beschikbaar tussen zeven uur 's morgens en zeven uur 's avonds om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren tussen ziekenhuizen in het gehele land. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

De Lifeliner 5 is inmiddels al verschillende keren in onze provincie geweest. Woensdag werd door het team nog een patiënt uit het Gelderse Tiel overgebracht naar het Adrz in Goes maar eerder werden ook al eens twee patiënten opgehaald bij het Terneuzense ziekenhuis. Nu werd dus opnieuw een patiënt opgehaald voor vervoer naar een ziekenhuis elders in het land. De patiënt werd in dit geval naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De brandweer van Terneuzen stond volgens procedure bij het landen en opstijgen stand-by met een tankautospuit.

Gisteren lagen er 10 coronapatiënten in het Terneuzense ziekenhuis De Honte. Zeven van deze patiënten lagen op de intensive care (IC).

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@onmenselijk (10-4-2020 om 22:41)
Dat had u maar anders moeten stemmen. Want niemand hier in dit land wilt meer betalen voor zorg en veiligheid. Buitenom dat, geen enkel land is voorbereid op zo'n pandamie. Lekker huilen met de wolven in het bos....
onmenselijk (10-4-2020 om 15:11)
walgelijk al dat geleur met doodzieke mensen om dat politiek falen maar te verdoezelen
rini de jonge (10-4-2020 om 13:46)
zo blijvend ze bezig voorlopig
Cookie-instellingen beheren