Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in woning Koewacht

Toegevoegd: 10-04-2020, 16.05 uur - Update: 10-04-2020, 16.33 uur
Door: Manfred Berrevoets

KOEWACHT - De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een middelbrand in een woning aan het Eikenhof in Koewacht.


De brand werd rond 15.45 uur ontdekt. Enkele minuten later werd het sein middelbrand gegeven. De brand bevond zich volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) op de verdieping van een vrijstaande woning. De verdieping van de woning heeft volledig in brand gestaan en daardoor zware schade opgelopen. Brandweer blust de laatste resten en controleert de woning. Rond 16.05 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. 

Er werden twee blusvoertuigen en een redvoertuig ingezet. Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd voor ondersteuning bij de afhandeling van de schade. Het team Brandonderzoek van Veiligheidsregio Zeeland komt ter plaats om onderzoek te verrichten. Er zijn geen gewonden. Door het watergebruik voor de bluswerkzaamheden kan in de omgeving van het Eikenhof volgens de VRZ bruin water uit de kraan komen. "Hoewel dit vervelend is, is het niet gevaarlijk", zo zegt de Veiligheidsregio.

Rond 16.45 uur konden de eerste brandweereenheden terugkeren naar de kazerne.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren