Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Op dit moment 34 coronapatiënten in ziekenhuizen

Toegevoegd: 10-04-2020, 17.52 uur
Op dit moment 34 coronapatiënten in ziekenhuizen
© Foto: Adrz (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Zeeuwse ziekenhuizen liggen op dit moment 34 patiënten met het coronavirus. Het totaal aantal Zeeuwen dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt volgens het RIVM inmiddels op 119. Woensdag waren dit er nog 111.


In het ZorgSaam-ziekenhuis De Honte in Terneuzen zijn 10 patiënten met het COVID-19-virus opgenomen. “Zeven van de tien covidpatiënten liggen op de IC, zes van hen worden beademd. Dit is de stand nadat er vanmiddag twee patiënten van de IC per helikopter zijn overgebracht naar een ander ziekenhuis”, zo zegt ZorgSaam.

ZorgSaam heeft ook nog enkele patiënten die mogelijk het virus hebben, maar die nog gescreend moeten worden. Op de ondersteunende covid-afdeling van ZorgSaam in Oostburg liggen nog zeven patiënten. Vandaag is één patiënt vanaf deze afdeling weer terug naar huis gegaan, naar Brabant.

Bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) zijn 24 patiënten geregistreerd die besmet zijn met het coronavirus. Van hen liggen er 14 op de intensive care (IC), zo laat het ziekenhuis weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fluithaas (10-4-2020 om 19:05)
Na het pasen met alle grenzen open zal het wel meer zijn, ik dacht zelf een weekendje Antwerpen te gaan doen of duitsland... maar daar komen buitenlanders er niet in, maar andersom hier natuurlijk weer wel. Bedankt weekdier bestuurders, we zullen jullie niet vergeten. Maak je ook maar niet gereed voor die jaren wachtgeld want daar gaan we ook een stokje tussen steken.
Cookie-instellingen beheren