Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger spuugt agent in het gezicht

Toegevoegd: 12-04-2020, 09.09 uur
Vlissinger spuugt agent in het gezicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een Vlissinger heeft vannacht tijdens zijn arrestatie een agent bedreigd en bespuugd. Dat laatste wordt in deze coronatijd bestempeld als zware mishandeling.


Agenten zagen rond 02.30 uur iemand fietsen over de Bloemenlaan in Vlissingen. Omdat hij geen verlichting voerde, besloten de agenten hem aan te spreken. De dienders vroegen de fietser om zijn verlichting aan te zetten of anders zijn weg lopend te vervolgen.

Volgens de politie gedroeg de fietser zich echter opstandig en weigerde hij mee te werken aan een onderzoek voor het vaststellen van zijn identiteit. Toen agenten hem vervolgens wilden aanhouden, verzette de man zich. Hij uitte daarbij ook bedreigingen en spuugde bovendien een agent in het gezicht. De man, een 47-jarige Vlissinger, kon desondanks in de boeien worden geslagen. Hij zit vanwege de bedreiging en het spugen (zware mishandeling) vast voor nader onderzoek.

Geweld tegen politie-ambtenaren wordt niet getolereerd. Met het Openbaar Ministerie (OM) is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Het gaat dan om onder meer politiemensen, ambulancemedewerkers en brandweerlieden maar bijvoorbeeld ook journalisten. De laatste tijd werden al diverse personen veroordeeld die agenten hadden bespuugd, al dan niet met de mededeling dat zij hen wilden besmetten met het coronavirus. Onlangs werd daarom aangekondigd dat de politie de bevoegdheid krijgt om wangslijm af te gaan nemen bij verdachten om zo vast te stellen of de verdachte ook echt het coronavirus had.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rini de jonge (12-4-2020 om 10:19)
1 jaar torentijd opwater en brood en 10.000 euro boete
TN'r (12-4-2020 om 10:18)
Waar is Politie mee bezig hier ??? Ga je werkelijk waar een fietser aanhouden zonder licht ? Terwijl er de de halve nacht opgevoerde auto's rond scheurden en motoren met gierende banden door de wijk vlogen ( de hele week al bijna ) en snorscooters zonder licht met 80 door de wijk crossen ?! Weet je hoeveel drugsverkeer er hier rond rijd in de avond en hoeveel auto's er helemaal vol zaten met mensen ( wat niet mag nu tijdens Corona ) en die laten ze gewoon hun gang gaan ? Ik heb wel handhavers zien rondjes rijden in de stad maar die rijden alleen maar over de weg.. wat er in de steegjes staat en over de fietspaden rijd ( loopt en dealt ) zien ze niet !!!
kees kikker (12-4-2020 om 10:14)
diep triest ben je dan. Zeer laag. Krijg je waarschuwing, en dan nog zo tekeer gaan. Smerig asociaal ben je dan. 1000 euro boete. leer je t wel af, en weekje in de bak. Ze moeten net als vroeger doen, water en brood. Wat zou de maatschappij er dan beter uit zien. Als straf weer echt straf wordt. Nee tegenwoordig, vreten ze 6 gangen menu, en kijken porno en mogen hoeren neuken. IS dat straf? En vervolgens elke dag zich associaal tegen de gevangenisbewaarders keren. Als ik toch aan de macht was, kon je dit lage diepzinkende trietse islamwordende nederland redden. Nu wordt men onder gesneeuwd door deze waardeloze politiek. Veel beloven, maar niks uitvoeren. Een land wat diep aan de afgrond ligt, waar alles, mag, en iedereen moet accepteren!!
A. Bruining (12-4-2020 om 09:48)
Helemaal goed agent bespugen dat is ontoelaatbaar houd hem vast tot de kerst!!!!!
Cookie-instellingen beheren