Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger spuugt agent in het gezicht

Toegevoegd: 12-04-2020, 09.09 uur
Vlissinger spuugt agent in het gezicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een Vlissinger heeft vannacht tijdens zijn arrestatie een agent bedreigd en bespuugd. Dat laatste wordt in deze coronatijd bestempeld als zware mishandeling.


Agenten zagen rond 02.30 uur iemand fietsen over de Bloemenlaan in Vlissingen. Omdat hij geen verlichting voerde, besloten de agenten hem aan te spreken. De dienders vroegen de fietser om zijn verlichting aan te zetten of anders zijn weg lopend te vervolgen.

Volgens de politie gedroeg de fietser zich echter opstandig en weigerde hij mee te werken aan een onderzoek voor het vaststellen van zijn identiteit. Toen agenten hem vervolgens wilden aanhouden, verzette de man zich. Hij uitte daarbij ook bedreigingen en spuugde bovendien een agent in het gezicht. De man, een 47-jarige Vlissinger, kon desondanks in de boeien worden geslagen. Hij zit vanwege de bedreiging en het spugen (zware mishandeling) vast voor nader onderzoek.

Geweld tegen politie-ambtenaren wordt niet getolereerd. Met het Openbaar Ministerie (OM) is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Het gaat dan om onder meer politiemensen, ambulancemedewerkers en brandweerlieden maar bijvoorbeeld ook journalisten. De laatste tijd werden al diverse personen veroordeeld die agenten hadden bespuugd, al dan niet met de mededeling dat zij hen wilden besmetten met het coronavirus. Onlangs werd daarom aangekondigd dat de politie de bevoegdheid krijgt om wangslijm af te gaan nemen bij verdachten om zo vast te stellen of de verdachte ook echt het coronavirus had.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (15-4-2020 om 22:35)
Bespugen in deze tijd van coronavirus moet feitelijk worden beoordeeld als poging tot moord. De rechtbank mag dan voor dit delict een overeenkomstige straf opleggen. Dus langdurige gevangenisstraf is dan geboden, dus jaren en geen weken.
Vlissinger (12-4-2020 om 18:42)
Het is te walgelijk voor woorden! Dat je met de huidige crisis het lef hebt om agenten te bespugen! Ze zouden hem in een hoekje moeten trappen en hem is moeten bespugen, laf volk dat het is!!!
Lezer (12-4-2020 om 16:27)
Sommige mensen zijn verblind door hun haat tegen politie. Hoezo makkelijk scoren en jagen op kleine vergrijpen? Er staat toch echt dat ze hem wilde waarschuwen, maar hij zelf vervelend werd? Betekent de Corona crisis nu dat kleine overtredingen toegestaan moeten worden?
Clara (12-4-2020 om 15:08)
Ronduit vernederend en zeer hufterig gedrag. Onze agenten staan voor onze veiligheid en verdienen groot respect. Deze ''idioot'' die een agent in zijn gezicht spuugt zou van mij persoonlijk een flink tijdje in een staatshotel mogen logeren. Vergeet niet dat deze agent maar moet afwachten of deze gek niet besmet is, en eerst alle testen moet afwachten eer hij zekerheid heeft. Sterkte agent u deed gewoon uw werk.
camiel (12-4-2020 om 15:05)
Tnr, Kees. Hij heeft de kans gekregen om zijn verlichting aan te zetten. I.p.v. gewoon normaal dat te doen is hij zich gaan verzetten en agenten bespugen. Om nu weer met allerlei verhaaltjes deze vuillak in het gelijk te stellen is wel heel erg asociaal. Dus conclusie: misschien zijn jullie ook wel van dit soort gajes. Ga lekker samen in Torentijd de crisis uitzitten. En dit soort korte lontjes gaan we de komende tijd niks hebben.
Michel (12-4-2020 om 13:09)
@de tik van de knuppel, jouw reactie slaat nergens op . Wat je schrijft is een goedkeuring dat deze imbiceel gespuugd heeft. Je moest je schamen. Zeker een tik van de knuppel gekregen
Cookie-instellingen beheren