Weerbericht:
Perioden met zon, vanmiddag in het noord(westen) windstoten
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Alarm voor personen op zandplaat Renesse

Toegevoegd: 12-04-2020, 15.39 uur
Alarm voor personen op zandplaat Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

RENESSE - Diverse hulpverleners zijn vanmiddag uitgerukt nadat was gemeld dat er twee personen op de zandplaat bij het Watergat in Renesse dreigde ingesloten te worden door het opkomende water.


De Kustwacht alarmeerde rond 14.25 uur de bemanning van de reddingboot Baron van Lynden van het KNRM-station Ouddorp. Ook de politie en een ambulanceteam werden ingeschakeld. Rond 15.00 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de twee personen aangetroffen waren en ongedeerd van de plaat gehaald konden worden. De reddingboot heeft nog wel een controle ronde gevaren maar er werd verder niemand meer aangetroffen.

De Verklikkerplaat nabij het Verklikkerstrand (tussen Nieuw-Haamstede en Renesse) is een gevaarlijke plaat bij opkomend water. De Verklikkerplaat maakt bij laagwater contact met het strand, waardoor je de plaat kan oplopen. Op het moment dat het vloed wordt, word je verrast door het snelle opkomende water, waardoor je de zandplaat niet meer afkan.

De gemeente Schouwen-Duiveland plaatste daarom eerder al een waarschuwingsbord, maar ondanks deze maatregel ging het ook na een fataal incident in maart 2018 nog verschillende keren mis. De hulpdiensten moesten meermaals uitrukken om mensen te redden die dreigden ingesloten te worden of dat reeds waren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (12-4-2020 om 16:35)
Wat ik me nu afvraag wat die mensen daar doen. Er is geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven. Als je dan toch uitgaat zoek dan niet een gevaarlike plaat op zodat er allerlei hulpdiensten ingeschkeed moeten worden om te redden. Is gevaar voor de hulpdiensten. Zijn het dan toch toeristen/dagjesmensen geweest niet niet bekend zijn met deZe plaat? Mensen wees toch niet zo egoistisch en blijf zoveel mgelijk gewoon bij huis. Hulpverleners kunnen ook besmet worden!!!!
Kenner (12-4-2020 om 16:12)
Hoe stom kun je zijn. Overal waarschuwingen en nog gebeurd dit. Kan nederland niet meer lezen of zo. Flinke boete uitdelen maar. Ze brengen in deze tijd hun redders ook nog eens in levensgevaar. Debielen
Cookie-instellingen beheren