Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: ‘Regels ingrijpend, wel goed opgevolgd’

Toegevoegd: 13-04-2020, 20.29 uur
VRZ: ‘Regels ingrijpend, wel goed opgevolgd’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het is niet makkelijk je gedrag ineens zo ingrijpend aan te passen voor een gevaar dat je niet kan zien maar de Zeeuwen hebben zich desondanks goed aan de coronaregels gehouden. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland na afloop van het Paasweekeinde.


“Het was mooi weer dit weekend en wij waren daarom extra alert. Maar we kunnen echt heel tevreden zijn over hoe het in het algemeen is gegaan in Zeeland. 'Samentegencorona' is een slogan, maar die woorden hebben we met elkaar ook echt in de praktijk gebracht. De Zeeuwen laten zien dat ze verantwoordelijkheid nemen en dat ze de maatregelen snappen. Want het is niet makkelijk je gedrag ineens zo ingrijpend aan te passen voor een gevaar dat je niet kan zien. Op ieder moment van de dag én overal waar je je beweegt.” zo zegt de Veiligheidsregio.

Er waren volgens de VRZ wel enkele voorvallen, en boetes waren ook her en der nodig, maar over het algemeen waren er weinig problemen. ‘Dat is een compliment voor iedereen.’

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jenny (14-4-2020 om 09:52)
Trots op de Zeeuwen dat ze zich massaal aan de voorschriften houden! Een enkeling die naïef of koppig zijn blijf je houden. Laat het ook een kleine geruststelling zijn dat je medebewoners de crisis serieus nemen en dat er hopelijk zo een dalende trend komt van de corona besmettingen in Zeeland.
Cookie-instellingen beheren