Weerbericht:
Wolkenvelden en vooral in het midden en zuiden enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie na beledigen agenten bij controle noodverordening

Toegevoegd: 14-04-2020, 11.45 uur - Update: 14-04-2020, 11.57 uur
Arrestatie na beledigen agenten bij controle noodverordening
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Twee jongens zijn vannacht gevlucht toen de politie hen wilde bekeuren vanwege het niet naleven van de coronaregels uit de noodverordening. Eén persoon werd zelfs aangehouden omdat hij ook agenten beledigde.


In de nacht van maandag op dinsdag hielden politiemensen in Terneuzen een verkeerscontrole. Tijdens deze controle kwam een personenauto met flinke snelheid langs de agenten gereden. Zij wilden deze auto daarom graag aan een controle onderwerpen en reden het voertuig achterna.

In de Willem Kloosstraat kon de auto rond 02.00 uur aan de kant worden gezet. Uit de auto kwamen vier jongemannen. Twee van hen zetten het meteen op een lopen. De andere twee bleven staan. Eén van de weggerende jongens kon na een korte achtervolging te voet in de De Genestetstraat achterhaald worden. De vierde jongeman meldde zichzelf een ogenblik later bij de auto. Bij de jongens werd verder niets aangetroffen dat strafbaar was. "Hun uitleg waarom ze wegrenden was dat ze bang waren om een bekeuring te krijgen voor samenscholing. Die kregen ze ook", zo zegt de politie.

Eén van de jongens, een 17-jarige Terneuzenaar, kreeg ook nog een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. De jongeman die als laatste bij het groepje vervoegde, een 17-jarige jongen uit Den Helder, beledigde de agenten. Ook hij kon zich niet legitimeren. Hij werd daarom aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het beledigen van de politieagent. Na onderzoek werd hij met meerdere bekeuringen op zak weer heengezonden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van de aanhouding.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (15-4-2020 om 09:46)
Waarom boetes uitschrijven? In welk belang is dit? Geef ze een taakstraf, laat deze gasten iets nuttigs doen, dat gehaat hieronder draagt nou niet bepaald bij aan een samenleving die wij willen hebben. Jullie zien liever de Staatskas gespekt worden dan dat deze jongemannen iets leren van hun fouten, vind ik een beetje overdreven.
Jan (14-4-2020 om 17:24)
@TN'er: jij leeft zeker achter de geraniums? On topic: met een boete van 390 euro elk, vind ik het knap dat 3 van de 4 zich onthielden van beledigingen Dergelijke bedragen staan toch niet in verhouding tot de overtreding.
Danny (14-4-2020 om 14:56)
Waarom niet allemaal iets van 1000 euro geven? Vluchten voor de politie omdat je weet dat je fout zit?? Dat is met voorbedachte raden…..dus extra hard aanpakken die mafkezen.
TN'r (14-4-2020 om 13:30)
Beste Politie en Justitie ik heb een tip.. Deze jongens betalen toch nooit hun boete's dus waarom niet gelijk een verplichte incasso via de bank of de ouders ? Je leest vaker dat er behoorlijk veel mensen weigeren te betalen dus waarom niet dwangbevel direct teken ter plekke tot automatische incasso ? Dat kan prima via een App van het C.J.I.B
Cookie-instellingen beheren