Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier weken celstraf voor ‘coronaspuger’

Toegevoegd: 15-04-2020, 18.29 uur
Vier weken celstraf voor ‘coronaspuger’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een 47-jarige Vlissinger is woensdag door de politierechter in Middelburg voor 'coronaspugen' veroordeeld tot een celstraf van acht weken waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet hij de verbalisanten een schadevergoeding betalen.


De man werd afgelopen zondag in zijn woonplaats aangesproken omdat hij zonder licht fietste. Hij weigerde zich te legitimeren en reageerde recalcitrant. Bij zijn aanhouding spoog hij in de richting van de agenten, waarbij één in zijn oog werd geraakt. Hij verzette zich ook bij zijn aanhouding, waardoor de politie pepperspray inzette. De man kreeg een spuugmasker om.

De verdachte moest zich vandaag voor de rechter in Middelburg verantwoorden via een videoverbinding vanuit Torentijd. De officier van justitie eiste veertien weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk en een schadevergoeding van 600 euro voor de agenten.

Ook wilde de officier dat de man de opgelegde straf meteen zou uitzetten. De man kreeg acht weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De verbalisanten dient hij ieder 400 euro te betalen als schadevergoeding.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (16-4-2020 om 11:51)
veel te weinig voor zo een aso .vier maanden had beter geweest en ook een voorbeeld voor anderen die met zulke idiote gedachten rond lopen
bram (16-4-2020 om 02:42)
Ja, sorry hoor maar ik had als rechter alle veroordelingen x 10 gedaan, dus omgerekend: 80 weken cel, 40 weken voorwaardelijk, proeftijd 20 jaar, vergoeding aan de verbalisanten 2x € 4000,00 en alle kosten die met deze zaak verbonden zijn, x 10. Misschien dat de verdachte dan gaat denken (als die al kan) dat hij iets niet goed heeft gedaan. Maar helaas...ik ben de rechter niet. Maar dit figuur is wel een schoft en dat is zeker !!
kees kikker (15-4-2020 om 21:50)
Kijk!!!!!!!!!!!! Eindelijk eens aanpak! Dus het kan toch? Aanpakken dat tuig. Spugen in zo.n tijd. Hoe min ben je dan. Dt is zo zwak, en vooral bij deze omstandoiheden, je maakt iemand bang, en zijn familie ook. Ik vind eigenlijk het geldbedrag nog te laag. T zou 1000 euro per agent moeten zijn. Je hoort de overheid gewoon te gehoorzamen! Ontzag moet er komen! Luister je niet? Dan de knuppel of stroomwapen erop! Ontzag moet je dan leren. Anders wordt het een zooitje. EIgenlijk nog op water en brood zetten ook. Geen bezoek. En gewoon werken met je luie porum. Ga maar inpakwerk doen in torentijd.Flinke vent. Lafaard. Die zal zijn lampje niet meer vergeten aan te doen. Minnen hond dat ie is. Dan ben je een waardeloos stuk vreten gewoon!!!!!!!!
Cees Dalebout (15-4-2020 om 20:43)
wat een slappe rechter. die staat niet echt achter de politiemensen en zoekt weer allerlei mogelijkheden op om zo laag als mogelijk te straffen. Of heeft de officier veeeel te laag ingezet. Kortom waar betalen wij eigenlijk voor.
Douwe dabert (15-4-2020 om 20:24)
Deze mafkees zou minimaal een jaar moeten krijgen en 10x zoveel vergoeding moeten betalen. En als laatste een lekkere roggel op dezelfde plek terug.
Willem (15-4-2020 om 19:50)
In deze “coronatijd” straf te laag,evenals de geld boete. Vooral geldboete moet omhoog.
Cookie-instellingen beheren