Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier weken celstraf voor ‘coronaspuger’

Toegevoegd: 15-04-2020, 18.29 uur
Vier weken celstraf voor ‘coronaspuger’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een 47-jarige Vlissinger is woensdag door de politierechter in Middelburg voor 'coronaspugen' veroordeeld tot een celstraf van acht weken waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet hij de verbalisanten een schadevergoeding betalen.


De man werd afgelopen zondag in zijn woonplaats aangesproken omdat hij zonder licht fietste. Hij weigerde zich te legitimeren en reageerde recalcitrant. Bij zijn aanhouding spoog hij in de richting van de agenten, waarbij één in zijn oog werd geraakt. Hij verzette zich ook bij zijn aanhouding, waardoor de politie pepperspray inzette. De man kreeg een spuugmasker om.

De verdachte moest zich vandaag voor de rechter in Middelburg verantwoorden via een videoverbinding vanuit Torentijd. De officier van justitie eiste veertien weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk en een schadevergoeding van 600 euro voor de agenten.

Ook wilde de officier dat de man de opgelegde straf meteen zou uitzetten. De man kreeg acht weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De verbalisanten dient hij ieder 400 euro te betalen als schadevergoeding.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (17-4-2020 om 03:35)
Beste Mar, fijn dat je contasteerd dat mensen zich rechter voelen, maar....het is wel het gevoel dat mensen voelen. Hier is in grote mate onrecht. Wees blij dat mensen, die jij kennelijk niet begrijpt, hier de nadruk op leggen. Deze persoon is duidelijj in de fout. Snap dan dat dit figuur behoorlijk tegen de muur wordt gezet.
Mar (16-4-2020 om 16:23)
Altijd aardig te zien hoe mensen zich als rechter opwerpen. Humor.
Mar (16-4-2020 om 16:22)
@cees dalebout Het feit dat je belasting betaalt, houdt niet in dat jij bepaalt en dat is maar beter ook.
Douwe dabert (16-4-2020 om 16:08)
Kan er geen sm bal in zijn mond met een goed slot er op.
Sonja (16-4-2020 om 15:19)
Als blijkt dat deze meneer corona heeft celstraf met minstens half jaar verlengen, niet voorwaardelijk !
Johan (16-4-2020 om 13:25)
Straf is belachelijk laag voor een dergelijk vergrijp, 4 jaar was eerder op zijn plek geweest. Het moet eens afgelopen zijn met de flutstrafjes in dit land, maar gewoon keihard straffen en vooral lang opsluiten dergelijk tuig op sober regime. Enkel dan leren ze het wel. En in het geval van vreemdelingen direct na het uitzitten van hun straf uitwijzen. Zachte heelmeesters maken namelijk stinkende wonden.
Cookie-instellingen beheren