Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Personeel ZorgSaam-ziekenhuis toegezongen

Toegevoegd: 16-04-2020, 20.03 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Personeel van het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen is vanavond toegezongen door een grote groep hulpverleners en andere belangstellenden.


Bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes werd vanmiddag ook al een ‘solidariteitsactie’ gehouden vanwege de pandemie van het COVID-19-virus. Rond half één arriveerde een stoet van 20 tot 25 hulpverleningsvoertuigen met toeters en bellen bij het ziekenhuis aan de 's-Gravenpolderseweg. Vervolgens applaudiseerden vertegenwoordigers van brandweer, politie, handhaving, ambulancedienst en Koninklijke Marechaussee voor een grote groep verpleegkundigen en artsen.

Vanavond om 19.00 uur was het Terneuzense ziekenhuis aan de beurt. Ook hier waren vertegenwoordigers van de diverse hulpdiensten present. Ook Rijkswaterstaat was present. Vanaf de parkeerplaats van het ziekenhuis werd geapplaudiseerd en ook werden verschillende liedjes gezongen, begeleid door Maikel Harte.

Burgemeester Jan Lonink (en tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland) sprak zijn dank uit voor de inzet van zowel het ziekenhuispersoneel als de hulpverleners zelf. Zij hebben immers ook regelmatig te maken met de (gevolgen van) het coronavirus. Na afloop werden bloemen neergezet voor het zorgpersoneel.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
boter bij vis (22-4-2020 om 12:29)
Waar blijft die dikke beloning van het kabinet !!
Uitbuiting (17-4-2020 om 09:16)
Een mooi gebaar. Maar zou minister Hugo de Jong zijn belofte waar willen maken dat hij en zijn kornuit rutte de salarissen voor zorgpersoneel omhoog zouden gooien ? dat zat toch dik in orde volgens hugo ? Waar blijft dat dan ? Kom op met dat geld ouwe vrek ! En waar blijven die beloofde mondkapjes en beschermingsmiddelen die ook beloofd waren ? Gewoon keiharde leugens.
Wim (17-4-2020 om 07:37)
Wat deze mensen doen in de genoemde ziekenhuizen wat de virus betreft doen is met geen pen te beschrijven, hier zijn geen woorden voor wat die mensen daar meemaken is niet voor te stellen wat een buitengewone prestige die ze daar geven wat moeten wij daar dankbaar voor zijn.
F.Jansen (17-4-2020 om 04:23)
Mooi om dit filmpje te zien, emotioneel, maar o,,,,,,wat een mooi gebaar naar de medewerkers in de zorg.! Organisatoren en deelnemers van deze actie,,,,,mijn welverdiende complimenten. Ook het zorgpersoneel,,,,,,heel veel dank, respect en waardering voor alles. Het zijn zware tijden voor jullie, maar zoals jullie kunnen zien staan,,,,, we ACHTER jullie. HOU VOL,,,,alleen samen kunnen we dit verschrikkelijke virus de kop in drukken.
Cookie-instellingen beheren