Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Kans op ongelukken te groot: parcours dicht

Toegevoegd: 16-04-2020, 23.39 uur
De komende periode zullen handhavers extra toezicht houden in het bosgebied.
De komende periode zullen handhavers extra toezicht houden in het bosgebied.
© Foto: Staatsbosbeheer
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Omdat het mountaibikeparcours in de Boswachterij Westerschouwen door het droge weer extra zwaar is geworden en er vanwege de coronacrisis juist extra gebruik van wordt gemaakt door ongeoefende fietsers, is de kans op ongevallen zo groot geworden dat Staatsbosbeheer heeft besloten het parcours tijdelijk te sluiten.


Volgens boswachter Marijke Lieman van Staatsbosbeheer is het parcours erg rul en zwaar geworden. "Normaal is het al een vrij technische route, minder geschikt voor beginners, maar nu wordt het wel erg moeilijk om het parcours fietsend af te leggen. De kans op ongevallen wordt hierdoor groter en we willen dit graag voorkomen: de zorg moeten we nu niet extra willen belasten", zo zegt Lieman.

Het besluit van Staatsbosbeheer is mede ingegeven door het feit dat er de laatste tijd veel ongeoefende fietsers van het parcours gebruik maken. "Veel mensen hebben de Coronatijd aangegrepen om over te gaan op het aanschaffen van een mountainbike en gaan nu met of zonder kinderen het bos in. De nu zeer droge route over rul zand is echter lastig te befietsen en geeft zelf problemen bij mensen die wel ervaren zijn. Ook is het lastig om voldoende afstand tot elkaar te houden op de smalle paden", zo legt Lieman uit.

Om de zware stukken te vermijden zoeken gebruikers andere bospaden op, zo zegt de boswachter. Lieman: "Dit is echter niet de bedoeling. In het broedseizoen geeft dit te veel verstoring en het is dan ook niet toegestaan. De komende periode zullen de handhavers in de Boswachterij Westerschouwen dan ook extra toezien dat fietsers zich aan de regels houden". De verharde fietsroute door het bos is overigens wel toegankelijk.

Wanneer de mountainbikeroute weer open kan, is nog niet duidelijk. Lieman: "Op dit moment proberen we verdere schade aan de route als ook de omliggende bospaden zoveel mogelijk te voorkomen en dit kan helaas alleen door het afsluiten van de mountainbike-route. Zodra het flink geregend heeft en er onderhoud aan de route heeft kunnen plaatsvinden door het aanbrengen van houtsnippers, gaat de route weer open. Dit doen we samen met de Mountainbikevereniging Extreme."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TN'r (17-4-2020 om 09:51)
Precies afsluiten ! Ik vind ook alle snelwegen afsluiten want daar gebeuren ook ongelukken dus niet meer auto rijden iedereen we moeten de zorg ontlasten.. laten we ook niet meer gaan werken want volgens de cijfers heb je op je werk meer kans op een ongeluk dan thuis op de bank dus beter ook niet meer werken dat is veiliger.... En laten we ook geen kinderen meer nemen die kunnen ook ziek worden in de toekomst en bevallen is ook zorg-belastend dus ook geen kinderen nemen... Laten we allemaal thuis blijven en niks meer doen want elke beweging kan misschien wel gevaarlijk zijn ! Blijkbaar is alles afsluiten makkelijker dan handhaven
Ja-Ja (17-4-2020 om 09:48)
Pak niet alles als coronacrisis.!! Hadden jullie dit besluit ook genomen zonder coronavirus? Of wilt u ook scoren via coronavirus.? 2018-+/- 9500 meer doden door de GRIEP.Dus oversterfte. Een paar maanden terug ben ik 73jaar en mijn partner zwaar ziek geweest met de verschijnselen van corona[Zware griep] Nu hadden we vermoedelijk in het ziekenhuis gelegen. Mensen moeten altijd een zakdoek voor de mond houden bij hoest.Vele doen dat niet. Hoesten en proesten doen ze op de fiets.Niks zakdoek voor de mond. Loop of fiets u daar achter is de kans groot dat je ook griep krijgt. Vroeger zei mijn moeder,Henky [zo noemde ze me] heb je een zakdoek bij je.? Mensen /Kinderen moeten OPGEVOERD worden
Cookie-instellingen beheren