Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Boulevards opnieuw dicht vanwege drukte

Toegevoegd: 18-04-2020, 16.50 uur
Op 5 april gingen de Boulevards voor het eerst dicht.
Op 5 april gingen de Boulevards voor het eerst dicht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Boulevards in Vlissingen zijn opnieuw afgesloten voor gemotoriseerd verkeer omdat het er te druk werd. Voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), Jan Lonink, heeft het verbod ingesteld. De Boulevards werden eerder ook al gesloten.


De Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter zijn vanaf vanmiddag 17.00 uur tot uiterlijk morgenavond 22.00 uur dicht voor gemotoriseerd verkeer (waaronder ook snorfietsen). Volgens de Veiligheidsregio was wederom sprake van te grote (verkeers)drukte op de Boulevards en was ook sprake van asociaal verkeersgedrag. “Tevens ontstond groepsvorming waarbij de minimale afstand van anderhalve meter niet in acht werd genomen”, zo zegt de VRZ.

Op zondag 5 april gingen de Boulevards voor de eerste keer dicht voor gemotoriseerd verkeer. Toen de woensdag erop bleek dat mensen zich opnieuw niet aan de coronaregels hielden, gingen de Boulevards opnieuw dicht. Vanwege het Paasweekeinde bleven de Boulevards daarna dicht.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J v P (18-4-2020 om 17:35)
Afsluiten betekend niet dat de mensen dan thuis gaan zitten ! Blijkbaar is dus nog steeds iedereen op de weg en aan de wandel terwijl we binnen moesten blijven . Als je het afsluit gaan die mensen dus gewoon ergens anders heen rijden fietsen of lopen hoor dan heb je dus niks bereikt met afsluiten alleen dat ze ergens anders naar toe gaan.. Ben wel verbaasd het denk-niveau zo laag is daar.. Alleen bekeuren helpt echt !!!
BZN (18-4-2020 om 17:30)
Die beste man heeft ze niet op een rijtje denk ik ! Boulevard afsluiten omdat mensen dus niet de aanwijzingen van Corona opvolgen ? Dan ga je toch bekeuren ? Dat is en heet handhaving beste Lonink.. Maar er is geen Politie en handhavers genoeg dat wil hij gewoon niet eerlijk zeggen... We sluiten toch ook niet de snelwegen af omdat er wel s te hard gereden word ? Gewoon boete's geven en handhaven daar zijn jullie voor, en van dat geld kunnen we Corona maatregelen betalen.. Dus Win Win
Cookie-instellingen beheren