Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Boulevards opnieuw dicht vanwege drukte

Toegevoegd: 18-04-2020, 16.50 uur
Op 5 april gingen de Boulevards voor het eerst dicht.
Op 5 april gingen de Boulevards voor het eerst dicht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Boulevards in Vlissingen zijn opnieuw afgesloten voor gemotoriseerd verkeer omdat het er te druk werd. Voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), Jan Lonink, heeft het verbod ingesteld. De Boulevards werden eerder ook al gesloten.


De Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter zijn vanaf vanmiddag 17.00 uur tot uiterlijk morgenavond 22.00 uur dicht voor gemotoriseerd verkeer (waaronder ook snorfietsen). Volgens de Veiligheidsregio was wederom sprake van te grote (verkeers)drukte op de Boulevards en was ook sprake van asociaal verkeersgedrag. “Tevens ontstond groepsvorming waarbij de minimale afstand van anderhalve meter niet in acht werd genomen”, zo zegt de VRZ.

Op zondag 5 april gingen de Boulevards voor de eerste keer dicht voor gemotoriseerd verkeer. Toen de woensdag erop bleek dat mensen zich opnieuw niet aan de coronaregels hielden, gingen de Boulevards opnieuw dicht. Vanwege het Paasweekeinde bleven de Boulevards daarna dicht.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
L. Eugen (20-4-2020 om 19:44)
corona verordeningen gebruiken om verkeer te regelen is onwettig, illegaal en crimineel, de verantwoordelijken arresteren s.v.p of anders geeft dat blijk van crimineel gedrag van de overheid, die dan geen overheid meer kan of mag zijn volgens de grondwet. kiezen of afgezet worden dus... Ik zou niet te lang meer wachten....
Piet S. (20-4-2020 om 17:12)
louiza hamelink, denk je nu echt dat het om het virus te doen is? Ga toch weg, al jaren wordt dat gat afgesloten voor mensen die netjes hun wegenbelasting en benzine betalen, er wat eten, ja weer met 21% belasting. Nee, de kakkers uit alle delen van het land daar neerstrijken bepalen wat er gebeurt.
Marijn (20-4-2020 om 15:17)
Keurig hier moeten we wat van leren !! Altijd dicht houden voor motor rijders en auto's alleen voor bestemmings verkeer. Veel beter zo !!!
louiza hamelink (19-4-2020 om 21:34)
ik begrijp niet waarom ze gewoon niet alles afsluiten en gesloten houden tot het veilig is dat is wel zo veilig voor iedereen .kunnen de mensen niet na denken meer ? denk niet aan je zelf maar ook aan andere mensen .kijk naar america en al die andere landen waar al zoveel mensen zijn overleden aan corona virus .in Netherland they see this virus as a joke believe me people its not a joke at all take this very serious.dont think about your self but also to other people.
Ven Raagteken (19-4-2020 om 18:14)
Waarom ook niet dicht voor voetgangers? Voetgangers dicht op elkaar is veel gevaarlijker. Gaat dit wel om het virus? Heb vandaag m'n motor achter de boulevard geparkeerd en er lopen gewoon veel mensen rond en dicht op elkaar... hoe helpt het precies om gemotoriseerd verkeer te weren?
Moeder (19-4-2020 om 17:20)
Jv P, blijf jij ff lekker binnen met dat mooie weer.. :( Dát is pas ongezond... Je mag best een rondje wandelen of fietsen, als je maar afstand houdt...
Cookie-instellingen beheren