Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Groot aantal coronaboetes in Oosterschelderegio

Toegevoegd: 19-04-2020, 09.12 uur - Update: 19-04-2020, 15.01 uur
Groot aantal coronaboetes in Oosterschelderegio
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft zaterdagavond en vannacht in de Oosterschelderegio een groot aantal boetes uitgedeeld voor het overtreden van de coronaregels.


De politie laat weten dat er in totaal maar liefst 28 bekeuringen werden uitgedeeld aan mensen die zich niet hielden aan de recentste Zeeuwse noodverordening. Daarin is onder meer opgenomen dat bekeurd kan worden als mensen niet genoeg afstand tot elkaar houden en samenscholen in groepen. Het boetebedrag bedraagt (voor volwassenen) 390 euro (exclusief administratiekosten).

"Helaas is het nog niet tot iedereen doordrongen hoe besmettelijk en gevaarlijk corona kan zijn. Op één locatie zaten zelfs 10 jongeren in een kleine studio te chillen. Op een andere locatie zaten 7 mensen in een loodsje zeer dicht op elkaar en op een derde locatie kregen wij een melding van geluidsoverlast. Aldaar troffen wij ook meerdere jongeren aan", zo laat de politie weten. De overige boetes werden uitgedeeld aan personen die met 3 of meer personen in voertuigen waardoor er onvoldoende afstand gehouden kon worden. Zij behoorden niet tot hetzelfde huishouden.

De recentste Zeeuwse noodverordening is van kracht sinds 27 maart, op 8 april is deze nog iets aangepast. In de periode van eind maart tot 9 april werden volgens de Veiligheidsregio Zeeland in de gehele provincie 48 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de noodverordening. Het aantal van 28 bekeuringen in één regio in één nachtdienst is dus fors. Eerder was al wel aangegeven dat in eerste instantie met name waarschuwingen werden uitgedeeld. Inmiddels wordt eerder overgegaan op bekeuren.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (22-4-2020 om 16:04)
Middelburger@. Daarom gooien de Middelburgers hun vuurwerk door ( ander mans ) brievenbus, blijft de straat lekker schoon.
Mar (21-4-2020 om 21:07)
Waar moeten we wakker van worden Schaap ??? Of duidt je reactie op een overheidscomplot ??
Schaap (21-4-2020 om 15:28)
Geef al jullie vrijheid maar af. Niet vergeten om als eerst in de rij te staan voor een vacinatie. Word toch wakker man.
Pvv-aan-de-macht (21-4-2020 om 02:30)
@Michel Ten eerste kan reactie geen "verstand percentage" hebben. kan ik jouw reacte overigens wel serieus nemen? Het wemelt van de grammaticale fouten. Daarnaast Michel is de kans uitermate klein dat ik, of verwanten "de virus" oplopen. stem pvv
bram goeree (20-4-2020 om 21:27)
Pvv ik ben geen professor maar jij vind de economie dus belangrijker dan mensen levens .zegt genoeg over jou dus verder geen commentaar
Michel (20-4-2020 om 19:22)
@Pvv-aan-de-macht, jouw reactie heeft een verstand percentage van 0.0 %. Kijken hoe je er overdenkt, dat je zelf of een van je familieleden de virus krijgt .
Cookie-instellingen beheren