Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde bij uitslaande brand Oosterland

Toegevoegd: 21-04-2020, 13.11 uur - Update: 21-04-2020, 16.57 uur
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - Bij de Molenweg in Oosterland is dinsdag aan het begin van de middag een uitslaande brand uitgebroken in een schuur. Eén persoon is ernstig gewond geraakt, een ander heeft rook ingeademd.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is de brand in de schuur uitslaand en staat de schuur tegen een woning aan. De eerste melding van de brand kwam rond 13.05 uur binnen. Direct werden twee tankautospuiten opgeroepen. Inmiddels is ook een derde tankautospuit gealarmeerd en is ook een hoogwerker met spoed ter plekke gestuurd.

Rond 13.15 uur is ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Rond dat tijdstip meldde de VRZ dat de bewoners uit de woning werden gehaald. Inmiddels is duidelijk dat één persoon brandwonden heeft opgelopen. Deze is per traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis Een ander heeft rook ingeademd en is daarom nagekeken door de ambulancedienst. Vier andere aanwezige personen bleven ongedeerd.

Rond 14.05 uur meldde de VRZ dat de brandweer het vuur grotendeels onder controle had en dat het ernaar uitzag dat de woning gespaard was gebleven. "Wel is er veel rook- en waterschade", zo zegt de VRZ. De brand zou zijn ontstaan tijdens werkzaamheden in de schuur. De Veiligheidsregio roept kijkers bij het incident op om uit de rook te blijven en om voldoende afstand tot elkaar te houden.

Tegen 15.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners bij te staan met de afhandeling van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren