Weerbericht:
Af en toe zon en een enkele bui. Dinsdag vooral in Limburg buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Verdachten explosie Middelburg aangehouden na Opsporing Verzocht

Toegevoegd: 22-04-2020, 10.19 uur
Verdachten explosie Middelburg aangehouden na Opsporing Verzocht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagavond de drie jongens aangehouden die worden verdacht van het gooien van een explosief door een brievenbus van een woning aan de Jazzroute in Middelburg.


De jongens komen alle drie uit Middelburg en zijn 14 jaar (2x) en 15 jaar oud. De politie heeft de jongens rond 21.15 uur aangehouden, zo’n drie kwartier na het begin van de uitzending. Op woensdagavond 1 januari jl. rond 23.00 uur gooiden de jongens het explosief door de brievenbus. De bewoner liep door de harde knal blijvend letsel op. Ook een muur werd op twee plaatsen volledig doormidden gescheurd. De politie gaat dan voorlopig ook uit van een poging tot doodslag en neemt de zaak hoog op.

Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zullen later vandaag worden verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (23-4-2020 om 12:57)
Opsporing verzocht moet meer worden uitgezonden maar dan hoeft het niet zo langdradig dus kunnen er meer zaken per uur worden uitgezonden met actuele zaken en niet zoals nu wel gebeurt met zaken van 4 maanden terug dus vandaag een misdrijf morgen op tv met alle beschikbare beelden en niks privee voor de daders want als op beeld staat dat ze het doen zijn het verdachten maar daders.
Stefan (23-4-2020 om 11:47)
Wat een eencellige reacties lees ik hier voornamelijk. En dat zijn dan in de meeste gevallen zelf ouders van kinderen.
Karel kleuterleider (23-4-2020 om 08:49)
Och och, kinderbijslag afpakken want daar kopen ze vuurwerk van... Ouders zijn slecht... Wat een oordelen hier. Vroeger ging ik bij een vriendje 'logeren', dat zij hij dan ook thuis... Voila! Pubers zijn slim en verzinnen altijd wel een manier om iets verkeerds te doen of iets stoms. Dat ze fout zaten en gestraft, ja! Maar wat een oordelen hier zonder kennis zeg... Pfff dat is het probleem ook!
Moeder (22-4-2020 om 20:46)
De verantwoordelijke aanpakken: niet dat het veel uitmaakt, maar het was 11 uur s avonds....
Het zal je ouder maar wezeuh... (22-4-2020 om 18:51)
De ouders zullen wel van die kinderbijstand bankhang handje ophouden ouders zijn want zoals blijkt is de opvoeding van hun kinderen ook niet aanwezig.
de verantwoordelijke aanpakken (22-4-2020 om 18:37)
kinderen van 14 horen niet om 1 uur snachts alleen over straat met zware explosieven terreurdaden plegen. duidelijk dat het ouderlijk toezicht hier grof te kort heeft geschoten. vorder alle kinderbijstand die ze ooit kregen maar terug want daar kopen ze toch maar vuurwerkbommen en andere asociale dingen van en laat ze tot die man zijn dood schadevergoeding betalen.
Cookie-instellingen beheren