Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand autobedrijf Hulst, woningen ontruimd

Toegevoegd: 22-04-2020, 20.23 uur - Update: 22-04-2020, 22.38 uur
De brand woedt bij een autogarage.
De brand woedt bij een autogarage.
© Foto: Marion de Vliegere
Door: Roland de Jong

HULST - Bij Autobedrijf van der Poel aan het Stationsplein in Hulst is vanavond een zeer grote brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij. De brandweer doet metingen om te kijken in welke mate er asbest vrijkomt. Inmiddels worden ook diverse woningen ontruimd vanwege de brand.


Nadat de brand rond 20.10 uur was opgemerkt, werd binnen enkele minuten opgeschaald naar grote brand. Het vuur greep immers snel om zich heen en de brand was al snel volledig uitslaand. Inmiddels staat de gehele in Honda-gespecialiseerde Vakgarage-vestiging in lichter laaie. Rond 20.35 uur is opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Rond 21.00 uur werd GRIP 1 afgekondigd zodat betere afstemming plaats kan vinden tussen de betrokken disciplines. Er zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zo nu en dan explosies te horen. "Deze zijn afkomstig van gasflessen die in de garage staan", zo zegt de VRZ. Zoals het er nu uitziet lukt het de brandweer om de naast de garage gelegen Aldi-supermarkt te behoeden voor overslag.

Asbest
Al snel was sprake van grote rookontwikkeling. De rook is in de wijde omgeving te zien. Volgens de Veiligheidsregio zijn inmiddels ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en een meetploeg opgeroepen. De garage heeft namelijk een dak van asbest en dus er wordt rekening gehouden met mogelijke verspreiding van asbesthoudend materiaal. "Een meetploeg van de brandweer zal straks de omgeving afzoeken om te kijken hoe ver de verspreiding is. De wind gaat over de Absdaalse weg, richting de brandweerkazerne", zo zegt de VRZ.

Ontruimd
Rond 21.40 uur is besloten dat de woningen die in de rook staan moeten worden ontruimd. "Het zijn de woningen aan de Absdaalseweg, vanaf de Aldi tot aan de rotonde, aan beide zijden van de weg. Bewoners worden opgevangen", zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.

De Veiligheidsregio en de politie Zeeland-West-Brabant roepen in de tussentijd mensen via social media op om uit de rook te blijven. ​Ook wordt het publiek, dat in grote getale aanwezig is, opgeroepen om de hulpdiensten de ruimte te geven. "Ga zo nodig naar binnen en sluit ramen en deuren als u last heeft van de rook", zo zegt de VRZ. De omgeving is inmiddels afgezet en rond 21.10 uur is een NL-Alert uitgestuurd.

Na de eerste melding werden binnen korte tijd drie tankautospuiten, een hoogwerker en een haakarmvoertuig opgeroepen. Inmiddels is ook een extra (vierde) blusvoertuig opgeroepen. Er is ook een watertransport aangevraagd. De brandweer van Zaamslag is opgeroepen om stand-by te gaan staan op de kazerne.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans Kaijser (23-4-2020 om 21:00)
Toeschouwers c.q ramptoeristen houden goed rekening met Covid-19 regels zie ik ......Not!
A.G. (23-4-2020 om 09:55)
Ze zeggen geen asbest vrij gekomen. Op 100 meter afstand zag je vroeger nog dat het oude asbestplaten waren. Mrja opruimen midden in de stad en iedereen binnenhouden zolang is veel te duur natuurlijk dus is er vast niks vrijgekomen zoals meestal.
Irena Durinck (23-4-2020 om 09:31)
onthutsend nieuws. Zo een fijne garage, met een geweldige service. Wij zijn al jaren klant. Heel veel sterkte aan de eigenaar en de medewerkers. Hopelijk komen jullie dit te boven en kunnen we als klant weer bij jullie terecht. triest dat dit moet gebeuren
Lesley De Smeyter (23-4-2020 om 00:11)
Sterkte aan de eigenaar van de garage en de medewerkers van de garage .
Peter Erpelinck (22-4-2020 om 22:26)
Heel triest voor alle medewerkers van Garage van der Poel. Ben al jaren trouwe Honda rijder. Service van het bedrijf is altijd geweldig. Heel veel sterkte gewenst voor alle medewerkers.
Tim baert (22-4-2020 om 22:23)
Die Aldi loop toch ook gevaar
Cookie-instellingen beheren