Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie nieuwe corona-sterfgevallen in Zeeland

Toegevoegd: 22-04-2020, 22.12 uur
Drie nieuwe corona-sterfgevallen in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds de update van gisteren zijn er drie nieuwe sterfgevallen gemeld van Zeeuwen die besmet waren met het coronavirus COVID-19. Het totaal aantal Zeeuwse bevestigde coronadoden staat nu op 48, zo blijkt uit cijfers van het RIVM.


De overleden personen waren inwoners van de gemeenten Goes, Tholen en Vlissingen, zo is op te maken uit het recentste overzicht van het RIVM. Het aantal bevestigde Zeeuwse besmettingen stond gisteren nog op 531 maar is inmiddels opgelopen naar 539.

Sinds de update van gisteren zijn twee personen extra opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Met uitzondering van de gemeente Tholen scoort Zeeland nog altijd relatief goed als wordt gekeken naar het aantal inwoners dat is opgenomen (geweest). Het aantal in het ziekenhuis opgenomen Tholenaren ligt sinds maandag op 38. In de gemeente Tholen zijn ook verreweg de meeste van de Zeeuwse besmettingen gemeld: 126 tot nu toe. Ook zijn hier de meeste sterfgevallen geregistreerd: 13 tot nu toe.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren