Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen asbest vrijgekomen bij brand Hulst

Toegevoegd: 22-04-2020, 22.33 uur - Update: 12-05-2020, 17.33 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Er is toch geen asbest vrijgekomen bij de zeer grote brand die vanavond in Hulst een autogarage in de as legde. De geëvacueerde omwonenden zijn inmiddels weer thuis. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De brand bij Vakgarage Van der Poel aan het Stationsplein werd rond 20.10 uur opgemerkt. Al snel kwam er veel rook vrij en niet veel later sloegen de vlammen op diverse plaatsen uit het pand. De brandweer schaalde uiteindelijk op naar 'zeer grote brand' en kondigde GRIP 1 af zodat betrokken partijen beter met elkaar konden afstemmen. Rond 21.10 uur werd een NL-Alert uitgestuurd.

De Veiligheidsregio ging er vanuit dat in het dak van de garage asbest was verwerkt en daarom werden metingen gedaan in de omgeving. Rond 22.10 uur meldde een woordvoerder dat tot dan toe echter geen asbesthoudend materiaal was aangetroffen in de brokstukjes die in de omgeving waren aangetroffen. Een half uur later werd duidelijk dat er in het dak helemaal geen asbest was verwerkt en dat er dus ook geen sprake is geweest van vrijkomend asbesthoudend materiaal.

Tijdens het blussen werden diverse woningen aan de Absdaalseweg ontruimd. De bewoners werdeb elders opgevangen, zo meldde de VRZ. Kort na half twaalf werd besloten dat de geëvacueerde omwonenden weer terug mochten naar hun woningen. De brandweer had even daarvoor het sein 'brand meester' gegeven en de waarschwingen vanwege de rook konden worden ingetrokken. Daarom werd rond 23.25 uur een afsluitend NL-Alert verzonden.

Het nablussen van de brand is nog in volle gang. Diverse zwaar beschadigde auto’s zijn inmiddels naar buiten gehaald.  Bij de bestrijding van de brand zijn zeker vier tankautospuiten, een hoogwerker en een waterwagen ingezet. Ook is ondersteunend materieel ingezet. Er is bijvoorbeeld een ademluchtbeschermingscontainer ter plekke gegaan en ook is de logistieke groep van Sluiskil gevraagd om te zorgen voor eten en drinken voor de ingezette hulpverleners.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sandra (23-4-2020 om 16:11)
Verschrikkelijk dit.....Wens iedereen die betrokken is bij deze ramp heel veel sterkte.
Ferry (23-4-2020 om 10:58)
Geen asbest?? Zijn de mensen weer gerustgesteld en scheelt hoge kosten om op te ruimen. Ik kom er voorlopig niet in de buurt voor mijn boodschappen in ieder geval.
Cookie-instellingen beheren