Weerbericht:
Wolkenvelden, ook wat zon en vrijwel overal droog. Morgen meer zon.
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Grote brand schuur Hulsterloostraat Nieuw-Namen

Toegevoegd: 22-04-2020, 23.59 uur - Update: 23-04-2020, 03.02 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW-NAMEN - In een schuur in Nieuw-Namen is woensdag aan het einde van de avond een felle brand uitgebroken waarbij asbest is vrijgekomen. Twee huizen zijn ontruimd. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘grote brand’.


De brand woedt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in de schuur van een houtbedrijf aan de Hulsterloostraat. Binnen twintig minuten na de eerste melding werd opgeschaald naar 'grote brand'. De schuur is volgens de Veiligheidsregio inmiddels volledig weggebrand. Rond 00.20 uur was de brand grotendeels uit. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Er zijn meerdere tankautospuiten en een waterwagen opgeroepen. Er zijn ook Belgische voertuigen ingezet. Om de inzet van de betrokken instanties goed te kunnen coördineren is rond 00.30 uur GRIP 1 afgekondigd.

Asbest
Volgens de VRZ kwam er in eerste instantie veel rook vrij, welke richting Hulst trok. Inmiddels is de rookontwikkeling fors afgenomen. In het dak van de schuur was volgens de Veiligheidsregio asbest verwerkt. De brandweer hield er daarom al snel rekening mee dat bij de brand asbest vrij was gekomen. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en een meetploeg werden daarom opgeroepen om de situatie te onderzoeken. Omwonenden werd in de tussentijd uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten als zij last hebben van de rook. 

Omstreeks 00.35 uur meldde de Veiligheidsregio dat bij de brand inderdaad asbest was vrijgekomen. "In een deel van de straat is asbesthoudend materiaal gevonden. Dit gedeelte wordt afgesloten. De brandweer zoekt nog verder in de straat. Twee huizen worden ontruimd, de bewoners worden elders opgevangen", zo meldde de VRZ.

De brandweer kon tegen 02.20 uur het sein brand meester geven. De omwonenden in het asbestgebied zullen een informatiebrief krijgen van de gemeente.

Autobedrijf
Eerder woensdagavond brak in Hulst een zeer grote brand uit bij een autobedrijf. Bij die brand werd er ook enige tijd vanuit gegaan dat er mogelijk asbest vrijkwam, maar in het dak van de garage bleek toch geen asbest te zijn verwerkt. Ook bij deze brand werd GRIP 1 afgekondigd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monsieur Cannibale Samenleving (23-4-2020 om 13:55)
Natuurlijk kunnen de verzekeraars dan weer een hogere premie gaan vragen als ze gewoon alles blijven betalen want dan hebben ze hoge kosten. Het riekt altijd naar louche zaakjes bij geldzwendel- en woekeraars. Later kunnen ze het zogenaamd ineens niet meer betalen en dan gaan ook de schadeuitkeringen omlaag. Maar ja, de corona terrorhamsters willen nu eenmaal alles op en leeg en voor zichzelf dat er voor een ander niets meer over blijft, zoveel is nu wel duidelijk over de fijne NL kannibalistische hamster samenleving.
J v P (23-4-2020 om 09:35)
Ja door deze crisis zullen er ook wel veel meer branden ontstaan ook.. Vooral mensen die geldnood hebben of hun oude asbest kwijt willen is brand het beste en snelste manier om geld te vangen.. Zeg niet deze brand expres is gedaan maar er zullen er zat zijn die het wel doen.. Ik zelf verbaas mij al jaren om al die 'toevallige' branden en verzekeringen maar betalen
kweetniet? (23-4-2020 om 08:57)
Ik meen er is toch zeker wel een verband tussen economische tijden en het aantal branden, of vergis ik mij daarin ?
Cookie-instellingen beheren