Weerbericht:
Buien, langs de kust veel wind. Overdag later droger. Woensdag grijs en kil
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Drie Zeeuwen aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 23-04-2020, 13.50 uur
Drie Zeeuwen aangehouden na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging in Lepelstraat en Wouw drie Zeeuwen aangehouden. De drie mannen worden verdacht van diverse diefstallen.


De politie kwam het drietal op het spoor na een melding van een verdachte auto aan de Bloemendaalseweg in Lepelstraat. De melder had in deze onbekende auto een tuinset aangetroffen die woensdagochtend vroeg bij zijn woning aan de Kladseweg was gestolen. De man was geinformeerd door een buurtbewoner naar aanleiding van een opsporingsbericht via de buurt WhatsApp.

Tijdens het observeren zag de politie rond 14.30 uur dat drie mannen aan kwamen rijden, waarna een van hen naar de auto liep. In deze auto stond de gestolen tuinset nog. De 20-jarige man afkomstig uit Tholen werd hierop gearresteerd. De twee mannen sloegen vervolgens met de auto op de vlucht. Hierbij ontstond een achtervolging naar Wouw, waar het tweetal aan het Bosveld werd aangehouden. Het gaat om een 20-jarige en een 22-jarige man allebei afkomstig uit Vlissingen. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Zij zullen donderdag worden verhoord. De vluchtauto is in beslag genomen.

Naast de gestolen tuinset trof de politie in de auto nog diverse gereedschappen aan van het merk Stihl. Het gaat om gereedschappen zoals een bladblazer, kettingzaag, bosmaaier en een heggenschaar. De politie heeft hiervan foto's gepubliceerd in een speciaal opsporingsbericht. De vermoedelijke eigena(a)r(en) worden verzocht naar de politie te bellen via 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (23-4-2020 om 19:48)
En ik ben ook tuig.
VdVonck (23-4-2020 om 18:53)
@Jan, Vlissingen is toch echt wel de koploper qua tuig. Ik noem het altijd het afvoerputje van Zeeland. U komt voor uw stad op maar blijf wel realistisch. Het gros is tuig!
Jan uit Vlissingen (23-4-2020 om 15:37)
@TN'r er komen twee van de drie uit Vlissingen en een uit Tholen. U heeft gelijk dat er het een en ander rondloopt in Vlissingen, maar dat is in de rest van de stadjes in de Provincie ook.
TN'r (23-4-2020 om 14:50)
Mooi werk ! Dit is onze toekomst van de jeugd in Vlissingen ! Trek de beerput maar niet open hier., dat krijg je als er bijna geen controle is.. Ook aub 3 x Corona boete geven, want duidelijk ze ook de regels niet hebben nageleefd.. Niet met 3 man in een auto en thuisblijven was het toch ? Dus ?