Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 45 km

Adrz Goes neemt corona-teststraat in gebruik

Toegevoegd: 23-04-2020, 15.27 uur
De corona-teststraat bij het Adrz in Goes.
De corona-teststraat bij het Adrz in Goes.
© Foto: Adrz Goes
Door: Tim Koster

GOES - Deze week heeft het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes in samenwerking met de GGD Zeeland de COVID-testpoli in gebruik genomen. Vanuit de auto kunnen mensen worden getest op een eventuele coronabesmetting.


De teststraat is alleen bedoeld voor mensen die een doorverwijzing hebben van de huisarts en voor zorgpersoneel. Het gaat dan ook om zorgmedewerkers die in verpleeghuizen, in de thuiszorg of in woongroepen voor gehandicapten werken. Het Adrz en de GGZ Zeeland hebben de teststraat geïnstalleerd om dagelijks meer mensen te kunnen testen. De al bestaande testpoli in het ziekenhuis werd zo druk bezocht, onder andere door ziekenhuispersoneel met klachten, dat een grotere locatie nodig was. Nu kan het ziekenhuis honderden mensen per dag testen en bij opschaling kunnen zelfs duizend mensen per dag worden getest.

Nu er bij het Adrz veel meer capaciteit is om te testen kunnen ook de GGD en huisartsen patiënten doorsturen. Hierdoor worden zij ontlast en het vermindert ook mondmaskers en andere beschermende kleding die voor de afname van een enkele test werden gebruikt. Dit is een belangrijk voordeel van de teststraat want die beschermingsmiddelen zijn heel hard nodig.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
L. Eugen (24-4-2020 om 15:13)
Duizend per dag...hoeveel zorgmedewerkers zijn er dan wel niet ? of hoeveel besmette mensen moeten er dan wel niet zijn ? veel meer als de geschatte cijfers waar de regeringsexperts mee aankomen dus...
Cookie-instellingen beheren