Weerbericht:
Opklaringen, nevelig en lokaal mist. Overdag bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Straten Nieuw-Namen afgesloten door vrijgekomen asbest

Toegevoegd: 23-04-2020, 19.40 uur
De hulpdiensten bij de grote brand woensdagavond in Nieuw-Namen.
De hulpdiensten bij de grote brand woensdagavond in Nieuw-Namen.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster

NIEUW-NAMEN - De gemeente Hulst heeft in Nieuw-Namen diverse straten afgesloten nadat er woensdagavond asbest is vrijgekomen bij een grote brand in een schuur.


Gisteravond brak er brand rond 23.15 uur brand uit in een schuur aan de Hulsterloostraat. Binnen twintig minuten na de eerste melding werd opgeschaald naar 'grote brand'. De schuur is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) volledig weggebrand. Rond 00.20 uur was de brand grotendeels uit. Bij de brand kwam veel rook vrij en ook is er asbest vrijgekomen. Die asbest moet worden verwijderd laat de gemeente Hulst weten.

De eerste stap daarbij is het in kaart brengen van het gebied waar de asbestdelen terecht zijn gekomen. Als die inventarisatie er is, kan worden gestart met het verwijderen van de asbest. Daarvoor moet een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld. Momenteel is de Hulsterloostraat gedeeltelijk afgesloten. Het gaat om het deel gelegen tussen de Woestijnestraat en Nobelstraat. Ook de Verboomstraat en de Nobelstraat zijn afgesloten. Zodra mogelijk worden de weggedeelten weer vrijgegeven.

Het verkeer wordt momenteel ter plaatse omgeleid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750