Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissingse Boulevards in de weekeinden dicht

Toegevoegd: 24-04-2020, 14.28 uur
Op 5 april werden de Boulevards voor het eerst afgesloten.
Op 5 april werden de Boulevards voor het eerst afgesloten.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tot en met 19 mei gaan de Vlissingse boulevards elke vrijdag, zaterdag en zondag dicht voor gemotoriseerd verkeer. De afgelopen tijd werden de boulevards al meermaals afgesloten omdat het er te druk werd en omdat mensen zich tijdens hun 'rondje Boule' niet aan de (verkeers)regels hielden.


"De corona-maatregelen zorgen ervoor dat er op de boulevards minder beschikbare ruimte is, men een verminderde tolerantiegrens heeft en mensen nog meer dan anders behoefte aan een “rondje Boule” hebben. Het ligt in de verwachting dat er in de weekenden en op vrije dagen regelmatig weer overmatige overlast en veel overtredingen van de noodverordening zullen plaatsvinden. Daarom heeft de burgemeester verzocht om een aanwijzingsbesluit voor de periode waarin de corona-maatregelen van de rijksoverheid gelden", zo legt de gemeente Vlissingen uit.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (Jan Lonink) heeft het verzoek van burgemeester Van den Tillaar ingewilligd. In het nieuwe besluit staat dat het verboden is met gemotoriseerd verkeer (zoals auto-, motor-, scooter- en bromfietsverkeer) aanwezig te zijn op Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter, met het kennelijke doel hier tijdelijk te verblijven. Het besluit geldt vanaf vandaag tot en met 19 mei 2020 en dan elke dag vrijdag, zaterdag en zondag en op Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei), telkens tussen 14.00  en middernacht.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aan de veroorzakers (24-4-2020 om 18:51)
En dagge bedankt zijt da witte !!!
zeeuw (24-4-2020 om 18:50)
ze moeten de boule elke dag weer of geen weer van af 12uur sluiten voor alle auto.s en motoren sluiten dit zijn alleen maar sensatie zoekers
Burgemeester van 2032 (24-4-2020 om 18:09)
Ik hoop dat Bas de burgemeester binnenkort eens in gesprek wil met zijn inwoner over het beleid en keuzes die ze maken. Bijvoorbeeld vorige week op een regenachtige dag de boule sluiten... Misbruik maken van de coronamiddelen om ongewenst verkeer te weren! De boulevard is van iedereen en is geen rustoord voor ouderen. Laat het levendig zijn en zichbare handhaving is voldoende voor een plezierig stukje Vlissingen voor iedereen. Want zichtbare handhaving mist. Op een 'bepaald' stukje overzie je 75% van de boulevard, daar kan je verkeershufters er zo uitpakken als het daarom gaat. Dan kan de gewone man nog zijn rondje doen, jong of oud!
TN'r (24-4-2020 om 15:13)
Hahaha wie gaat dat handhaven dan ? Afsluiten omdat de burgemeester geen agenten en handhavers genoeg heeft om te bekeuren/handhaven ??? Is dat juist niet de bedoeling van regels ? Die mensen gaan nu echt niet thuis zitten als de boulevard dicht is, die rijden en chillen nu gewoon ergens anders dus is het probleem alleen maar verspreid en nog niet weg ! Gewoon bekeuren, zo hoort dat met regels handhaven, afsluiten is gewoon slap alternatief
Johnny Knoxdorp (24-4-2020 om 15:12)
Tip: Sluit hem ook voor voetgangers. Mensen lopen te dicht op elkaar. Vanaf nu ben je alleen nog welkom met een winkelwagentje op de boulevard.
einde rechtstaat (24-4-2020 om 14:47)
Gat in de hand gemeente vlissingen heeft alles wegbezuinigd en kan nu geen orde meer houden en daarom iedereen collectief straffen, schuldig of niet. zo iets krampachtig machteloos kan ik geen besturen meer noemen, eerder on-nederlands.
Cookie-instellingen beheren