Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie toont beelden pinner Whatsappfraude

Toegevoegd: 28-04-2020, 12.35 uur
De persoon die het buitgemaakte geld pinde in Den Haag.
De persoon die het buitgemaakte geld pinde in Den Haag.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht toont dinsdagavond beelden van een man die in Den Haag geld pinde dat hij had buitgemaakt via WhatsAppfraude. Het slachtoffer was een inwoonster van Terneuzen.


Volgens de politie was er sprake van 'whaling'. Hiermee wordt door een zogenaamde bekende van het slachtoffer per SMS of via WhatsApp om geld gevraagd. Op 3 oktober ontving een vrouw uit Terneuzen een aantal berichten van iemand die zich voordeed als haar dochter. De 'dochter' zou dringend geld nodig hebben en via een ander familielid werd ruim 1.000 euro overgemaakt. "Vrijwel direct nam een onbekende man dat geld op bij een geldautomaat aan de Koningskade in Den Haag", zo zegt de politie.

Tijdens het politieonderzoek zijn camerabeelden opgevraagd. Hierop was de pinner te zien. Het is echter nog altijd niet bekend wie deze man is. Daarom wordt nu de hulp van het publiek ingeroepen om hem te vinden. De live uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag 28 april, aanvang 21.30 uur op NPO1. Op woensdag 29 april kunt u rond 16.30 uur een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (29-4-2020 om 18:10)
@jaap Had je ook gereageerd als de man non multi-culti was. Vast niet.
Jaap (29-4-2020 om 10:34)
Als je de signalementen ziet die al jaren in Opsporing Verzocht vertoont worden, kan je toch weer trots zijn op ons mooie Nederland met zijn multi culti samenleving.
Douwe dabert (29-4-2020 om 08:14)
Te lui om normaal te stelen ..........
ganja (29-4-2020 om 07:59)
nou fleur hoe heet hij dan ?