Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dode hond met ingeslagen kop in Arnekanaal Middelburg

Toegevoegd: 29-04-2020, 15.24 uur
De hond werd vorige week aangetroffen in een vuilniszak.
De hond werd vorige week aangetroffen in een vuilniszak.
© Foto: Stichting Dierenwelzijn Walcheren
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij het Arnekanaal in Middelburg is vorige week een dode hond gevonden die was verpakt in een vuilniszak en waarvan de kop was ingeslagen. Dat meldt de Stichting Dierenwelzijn Walcheren, die sinds deze maand met een dierenambulance op Walcheren rijdt.

De Stichting heeft een bericht over de lugubere vondst inclusief foto's van de overleden hond op Facebook gezet in de hoop dat mensen de hond herkennen en zo kan worden achterhaald wie de viervoeter heeft gedumpt. Het dier werd vorige week maandag gevonden ter hoogte van de Uijterschootweg bij industrieterrein Arnestein.

Dierenwelzijn Walcheren werd hier ter plekke gevraagd door de politie. "De hond was geheel verpakt in een blauwe vuilniszak en zijn kop in een jutezak. Zijn kop was ingeslagen. Hier zijn we allemaal kapot van en heel erg boos. Het is uiteraard ontzettend belangrijk er achter te komen wie deze gruwelijke daad op zijn of haar geweten heeft! Zowel de politie als wij vragen jullie dringende hulp bij het ophelderen van deze zaak”, zo schrijft de organisatie op Facebook.

Volgens Dierenwelzijn Walcheren is de gevonden hond een Staffordshire terrier of een kruising daarvan. Het dier is na 21 juni 2018 gechipt in Terneuzen maar omdat de chip (nummer 528210004897541) niet (goed) is geregistreerd is op deze wijze de eigenaar niet te achterhalen. Ook navraag bij Terneuzense dierenartsen en het dierenasiel bleek volgens de stichting een dood spoor.

De organisatie vraagt mensen die meer weten over de hond, die een witte tekening op de kop en verder een overwegend grijze / donkerbruine / zwarte vacht had, hun informatie door te geven via het e-mailadres informatie@dierenwelzijnwalcheren.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
1 Kam (4-5-2020 om 11:28)
@ jan g, liever toetsenbord strijders dan dat militant crimineel gestoord volk dat hondegevechten organiseerd, nou jij weer..
Roy (2-5-2020 om 09:41)
Wordt tijd die vechthonden te verbieden. Deze is ws ook weer slachtoffer van de scene die achter het houden van deze honden vaak schuilgaat. Ik snap best dat mensen in de bres springen voor deze rassen en dat er ook fatsoenlijke sociale baasjes en honden tussen zitten. Maar is dat rede genoeg om zulke risico's te lopen? Leeuwen zijn ook leuke beesten maar die houden we toch ook niet thuis?
optimist (30-4-2020 om 21:49)
@Zeeuw Leren lezen is ook een vak. Als je mijn reactie nog eens overleest kun je zien dat ik het niet over de hond had, maar over de leuke dingen die jij had uitgedacht voor de dader van dit misdrijf, en dan heb je het over een mens, of schrik je nu misschien zelf een beetje van hetgeen je die persoon toewenst?
willem (30-4-2020 om 18:31)
als eigenaar van een amstaf weet ik dat die soort een slechte naam heeft. dit ras is superlief--en de honden die agressief zijn hebben geen socialisatie gehad. ik heb mijn amstaf uit het asiel--was zeer agressief naar andere dieren. heb haar nu ruin 3 jaar en het is voor mij een heel lief. haar agressiviteit komt lauter door verkeerde opvoeding. toen ik haar kreeg was ze zeer agressief naar andere dieren--nu alleen nog als ze naar haar blaffen. voor MIJ is het een fantastisch lief dier--ook naar anderen. valse honden bestaan niet die worden vals gemaakt. zodra zo'n hond iemand bij is het de hond die schuldig is. maar zijn eigenaar is de hoofdschuldige. als ik een of auto wil kopen moet ik een rijbewijs hebben. een dier mag zo meenemen
Zeeuw (30-4-2020 om 15:17)
Sorry @optimist. Ik weet niet van welk planeet jij komt, maar tussen een hond zijn hersenpan inslaan, en degene die dat gedaan heeft hetzelfde gunnen, zit een wereld van verschil. Die hond was onschuldig, want ook al zou die hond de eigenaar gebeten hebben, dan is dat alsnog de schuld van de eigenaar, een hond bijt niet zomaar . Dit ras heeft een slechte naam, maar dat komt puur doordat mensen deze honden vaak trainen op de verkeerde manier. Als je ze normaal behandeld, dan zijn het kroel beesten
jan g (30-4-2020 om 11:34)
Abnormaal om dit een beest aan te doen. Maar laten we het niet overtrekken; het is maar een hond en velen van ons eten vrolijk vlees uit slachthuizen of van ritueel geslachte dieren. Toetsenbord strijders :)