Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien. Dinsdag regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote drugsvangst in haven Vlissingen: 4.500 kilo

Toegevoegd: 29-04-2020, 17.58 uur - Update: 29-04-2020, 18.04 uur
De aangetroffen lading drugs. De aangetroffen lading drugs.
De aangetroffen lading drugs.
© Foto: Belastingdienst
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een bedrijf in de Vlissingse haven is vandaag een partij van ruim 4.500 kilo cocaïne aangetroffen. De geschatte straatwaarde is volgens de Belastingdienst zo'n 180 miljoen euro.


De Douane kwam de lading drugs op het spoor nadat een bedrijf in de haven hen had getipt. "Dit bedrijf had een onregelmatigheid aangetroffen bij een kwaliteitscontrole van een partij bananen", zo meldt de Belastingdienst. Nader onderzoek door de Douane wees uit dat tussen de bananen ruim 4.500 kilo drugs was verstopt. Het gaat vermoedelijk om cocaïne, afkomstig uit Costa Rica. De geschatte straatwaarde is zogezegd zo’n 180 miljoen euro.

In overleg met het HARC-team (samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam) zijn de drugs overgedragen en vernietigd. De Landelijke Eenheid van de Politie heeft de zaak in verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Hopjes (30-4-2020 om 08:59)
Aan iedereen die het een goed idee lijkt om (mogelijk onzuivere) te gaan verkopen als overheid; de enige reden waarom cocaïne iets waard is, is omdat het illegaal is. Als het niet illegaal was het een fractie van de prijs en dus niet waard om te smokkelen.
Governthemente (30-4-2020 om 01:55)
Grootste drugs vangst ooit in Nederland, of iig van cocaine.
Snuif (29-4-2020 om 21:34)
Nav eerdere reacties, stel ik dan maar voor om 4,5 miljoen Nederlanders een grammetje te geven, hahaha
AD. (29-4-2020 om 21:18)
Waarom toch steeds onder de bananen en niet onder een ander product want zo kun je alle zendingen waar bananen op staan controleren en alles wat uit zuid Amerika komt tenslotte ook.in aanmerking.
Ikzelf (29-4-2020 om 20:49)
Das wel zonde als je t mij vraagt. Zou mooi zijn om dat idd gewoon te verkopen en het geld te gebruiken voor nuttige zaken. Mensen die het willen hebben komen er toch wel aan, maar dan gaat er geen cent van naar een nuttig doel. Het wordt echt eens tijd dat drugs gewoon gelegaliseerd wordt. Gaat een hoop geld opleveren voor de overheid Geen geldverspilling meer om illegale handel op te sporen, en ook nog eens dik verdienen aan de handel. Hoe dan ook zullen mensen het gewoon willen blijven gebruiken, en het zou zomaar kunnen dat het minder interessant wordt als het legaal is, en er zullen zeker minder problemen door ontstaan als het gewoon betaalbaar is, want eigenlijk kost de productie van drugs echt geen reet.
Rinie (29-4-2020 om 20:12)
Wie gebruik dat allemaal? Gaat toch per gram, 1000 gram in kilo x 4500.
Cookie-instellingen beheren