Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel hulpverleners bij reanimatie centrum Middelburg

Toegevoegd: 30-04-2020, 14.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een flink aantal hulpverleners is donderdag rond het middaguur ingezet in het centrum van Middelburg vanwege een melding van een reanimatie. Volgens de politie was er sprake van een medisch incident.


Vanuit een woning aan de Lange Noordstraat werd rond 11.45 uur melding gemaakt van een reanimatie. Direct werden twee ambulanceteams, twee politie-eenheden en een eenheid van de Koninklijke Marechausse opgeroepen. Later rukte de brandweer ook nog uit met een tankautospuit en een ladderwagen. ​Het slachtoffer is met de ladderwagen naar beneden gehaald en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Al waren er zo'n twintig hulpverleners ter plekke bij het incident. Zij hebben vanwege de uitbraak van het coronavirus uit voorzorg de nodige beschermingsmiddelen gebruikt. Omdat het incident zich afspeelde in één van de toegangsstraten naar de weekmarkt die vandaag plaatsvond, waren veel mensen getuige van het voorval. De straat werd daarom ter plekke afgesloten zodat de hulpverlening voldoende veilige werkruimte had.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (1-5-2020 om 22:14)
@moeder…. Heeft gewoon gelijk 4 man/vrouw van de ambulance 2x agenten en 2x brandweer voor de ladderwagen. De rest is overbodig! Vergeet niet dat burgerhulpverleners vaak als eerste erbij zijn. Dit is wel de groep die vaak het verschil kunnen maken.
Ik (1-5-2020 om 09:39)
@Moeder: Todat er hulp moet komen voor je eigen familie dan is 40 man nog te weinig zeker? Tjonge..
Mar (30-4-2020 om 18:38)
Misschien kunt u het beter aan de hulpdiensten overlaten.
Moeder (30-4-2020 om 16:26)
20 mensen voor één persoon? Tjonge... Veel beterschap gewenst natuurlijk voor het slachtoffer, hopelijk snel weer op de been!
Cookie-instellingen beheren