Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man met wapens op zak aangehouden in Axel

Toegevoegd: 30-04-2020, 15.17 uur - Update: 30-04-2020, 18.21 uur
Twee van de aangetroffen wapens.
Twee van de aangetroffen wapens.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie heeft vermoedelijk de man aangehouden die de afgelopen dagen meermaals in Axel werd gesignaleerd met een alarmpistool op zak. Hij bleek verschillende (nep)wapens in zijn bezit te hebben.

Twee kinderen zouden maandag tussen 14.00 uur en 15.00 uur bij de Boslaan benaderd zijn door een blanke man die hen een voorwerp toonde wat op een vuurwapen leek. Een dag eerder ontving de politie ook al een soortgelijke melding, maar dan vanuit de Offenbachstraat.

Surveillerende agenten zagen gisteren rond 14.40 uur een man lopen die aan het eerder opgegeven signalement voldeed. Ze besloten hem staande te houden op de Van der Moerestraat en hem te vragen of hij een wapen bij zich had. De man bleek een 61-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen te zijn. Hij bleek zelfs twee wapens bij zich te hebben: één echt alarmpistool in een onopvallende holster en één plastic imitatiewapen in zijn broekzak.

De politie hield de man aan en heeft vervolgens huiszoeking gedaan in de woning van de man. Hier werden volgens een woordvoerder nog veel meer wapens met knalpatronen aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen, de man is naar het politiecellencomplex gebracht voor verder verhoor en onderzoek. Hij is inmiddels weer op vrije voeten maar zal zich wel nog op een later moment tegenover een rechter moeten verantwoorden. Hij wordt volgens de politie ook nog verdacht van een bedreiging met een wapen in 2019.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750