Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Boetes voor onvoldoende afstand bij kickboksles

Toegevoegd: 01-05-2020, 08.45 uur
Deze trainende jongeren hielden volgens de politie onvoldoende afstand.
Deze trainende jongeren hielden volgens de politie onvoldoende afstand.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het strand van Vlissingen zijn gisteren twee trainers bekeurd voor het niet voldoende afstand houden bij een kickboksles. “Zeer onterecht”, stellen de instructeurs.


Volgens de instructeurs van Zeeuws-Fit is tijdens de training, welke bedoeld was voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar, de corona-normen zorgvuldig nageleefd. De politie denkt daar anders over. Die stelt dat er onderling onvoldoende afstand werd gehouden en deelde boetes uit. Twee trainers kregen naar eigen zeggen elk een boete van 390 euro. Hieraan werd nog een boete van 95 euro toegevoegd omdat niet (direct) voldaan kon worden aan de identificatieplicht.

Zeeuws-Fit laat weten het niet eens te zijn met de bekeuringen. “Meneer de politie beweerde van 100 meter afstand minder dan anderhalve meter te constateren. Meneer was niet te overtuigen en slingerde twee trainers op de bon. Wat een dwaas!”, zo schrijft de sportschool op Instagram.

De politie laat weten dat zolang de noodverordening van kracht is er ook gehandhaafd zal worden door zowel de politie als buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeentes. "Ook wij als politie hopen dat de maatregelen uiteindelijk verdwijnen en wij ons kunnen richten op andere zaken", zo schrijven de Middelburgse wijkagenten op Instagram.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (2-5-2020 om 07:25)
@Ton: "(Plaag)stootjes ongetwijfeld. Echter het was absoluut niet aanvaardbaar" Onaanvaardbaar.. gaan we lekker? Lichtelijk sociaal ongewenst, hooguit. @ReneV Hou jij je theatrale argumenten even bij je? Bij een totale lockdown waarbij letterlijk iedereen wekenlang thuis gaat zitten en er 0 contact mogelijk is gaat de weerstand hoe dan ook omlaag en bij de mogelijk derde golf die dat veroorzaakt hoop ik dat jij en je kinderen aan de beurt zijn !! @P Alleen de manier waarop de foto gemaakt is al, snel wegduikend zodra er eentje je kant op kijkt. Mensen moeten echt eens normaal gaan doen. Ongegeneerd hoestende mensen bij de fruitafdeling van de supermarkt zeggen we niks van maar als we achterbaks een fotootje kunnen insturen geen probleem.
fearporn (2-5-2020 om 06:45)
@ reneV, als als als, als de hemel valt... probeer uw angsten onder controle te krijgen. en wat denkt u van uw noodverordening ? gaan de corona toeristen uitgenodigd door dhr loonik zich daar aan houden ? vreemd dat u deze zeeuwen op eigen strand nauwelijks duld maar geen woord over die loonik die toeristen uit zwaar besmette gobieden hier uitnodigd ? een beetje heel hypocriet vind ik dat. en discrinimatie ook nog. de verantwoordelijken voor deze ellende en dood is de grof falende incompetente overheid en niet anders.
P (1-5-2020 om 22:31)
Overduidelijk dat iemand hun heeft proberen te naaien, de agenten komen de deur niet uit en het feit dat ze op het strand toevallig waren is nihil, of de agent probeerde een persoonlijke streek uit te halen of iemand heeft ze gewaarschuwd.
ReneV (1-5-2020 om 22:10)
Voor alle mensen die hier zoveel theater maken vanwege het handhaven van de noodverordening. Mocht er door idioten zoals die op het strand en degenen die dit goedkeuren, een tweede Corona epidemie komen, dan hoop ik dat jullie en je dierbaren als eersten aan de beurt zijn !!
Ton (1-5-2020 om 19:36)
Met alle respect..... Ik heb het tafereel gadegeslagen. De trainers hadden ongetwijfeld goede bedoelingen. Helaas zochten zij zelf ook het fysieke contact met de jongeren. (Plaag)stootjes ongetwijfeld. Echter het was absoluut niet aanvaardbaar. Het is ook niet aanvaardbaar om te reageren zoals velen reageren op het optreden van politie en handhavers. Zij deden datgene waar wij vertrouwen in en heel veel respect voor moeten hebben,.....handhaven. Dat is kennelijk nog het enige wat helpt om mensen die de coronaregels aan hun laars lappen tot andere inzichten te brengen. Wat vergeten we toch makkelijk -uit eigen belang? - dat geliefden sterven aan deze vreselijke ziekte! Respect voor de Zorg en de mensen die zich wel aan de regels houden!!
acab0118 (1-5-2020 om 19:26)
Azijnzeikers die mensen in reflecterende pakjes. Laatst nog een auto opgeblazen in vlissingen blijkbaar. Volledig begrijpelijk als je je zo opstelt als handhaver.
Cookie-instellingen beheren