Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Natuurbrandrisico weer op normaal niveau

Toegevoegd: 01-05-2020, 15.34 uur
Natuurbrandrisico weer op normaal niveau
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het risico op natuurbranden in de provincie is weer terug op normaal niveau. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


Eind maart werd het natuurbrandrisico bijgesteld naar fase twee. In deze fase worden door natuurbeheerders extra controles uitgevoerd en wordt inwoners en recreaten gevraagd extra alert te zijn op het ontstaan van brand. "Omdat het in de afgelopen dagen flink heeft geregend is er op dit moment geen gevaar voor een natuurbrandrisico. We zijn daarom zojuist weer naar de normale fase gegaan", zo meldt de VRZ.

In Zeeland zijn overigens verschillende brandrisicogebieden. Het gaat volgens de Veiligheidsregio Zeeland onder meer om de Kop van Schouwen, de Schotsman, de Manteling Walcheren, het Axelsche Bos en het Waterwingebied Sint Jansteen. In de duinen bij Burgh-Haamstede staat een meetstation dat de hulpdiensten een actueel beeld geeft van de droogte in het gebied: de zogeheten droogte-index. Aan de hand van deze index wordt bepaald in welke fase de provincie zit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren