Weerbericht:
Brede opklaringen en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde bij steekpartij Sloelaan Terneuzen

Toegevoegd: 01-05-2020, 18.39 uur - Update: 01-05-2020, 22.29 uur
Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen is vrijdagavond iemand zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Kort na het incident kon al een verdachte worden aangehouden.


De steekpartij vond rond 18.25 uur plaats op de Sloelaan, in de buurt van de bushalte bij de kruising met de Lingestraat. Volgens de politie raakte er één persoon gewond en kon de andere betrokkene snel worden aangehouden als verdachte. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Terneuzen. Na de melding werden direct twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde op het heli-platform bij het ziekenhuis in Terneuzen. De brandweer stond hierbij stand-by.

Het zwaargewonde slachtoffer werd in eerste instantie naar het Terneuzense ziekenhuis vervoerd maar later alsnog met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in het Belgische Gent. De helikopter vloog daar ook naartoe omdat de trauma-arts meereed in de ambulance. Over de huidige toestand van de gewonde is niets bekend. Ook is zijn identiteit nog niet naar buiten gebracht.

Plaats delict
Op de Sloelaan werd door agenten direct een plaats delict ingesteld. De omgeving werd afgezet met linten. Naast een wit bestelbusje met Belgisch kenteken werd ook een Nederlandse Fiat Panda die in de afzetting stond door een technisch rechercheur onderzocht. De Nederlandse auto was opgekrikt, de Belgische auto heeft twee lekke voorbanden.

Over de aanleiding van de steekpartij is ook nog niets bekendgemaakt maar volgens de PZC was sprake van een incident in de relationele sfeer: De krant baseert zich op buurtbewoners die stellen dat het latere slachtoffer aan het sleutelen was aan zijn auto toen de ex van zijn vriendin aan kwam rijden in het busje. Er zou een ruzie zijn ontstaan waarbij ook werd gestoken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (1-5-2020 om 21:25)
Banden van het busje zijn ook lek (gestoken?). En ik zie een krik onder een geparkeerde auto staan. (wielen nodig voor onder je busje?) Zal wel uit de hand gelopen (verkeers)ruzie zijn ofzo.
Lia schoonooghe (1-5-2020 om 20:11)
als je tegen woordig eenruzie zo moet beslechten om iemand bijna dood te steken de dader levens lang toren tijd