Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Jongens spelen met luchtdrukwapens in bos Tholen

Toegevoegd: 02-05-2020, 23.11 uur
De politie heeft de wapens in beslag genomen. De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse.
De politie heeft de wapens in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

THOLEN - De politie is zaterdagavond massaal uitgerukt nadat er een melding was binnengekomen dat er een persoon met een vuurwapen in het bos rond zou lopen. Uiteindelijk bleek het te gaan om 5 jongens met luchtdrukwapens.


Na de melding rukte de politie met vele eenheden uit richting het bosgebied aan de Gemaalweg. De agenten droegen kogelwerende vesten en ook kwam een hondengeleider ter plaatse. In het bos werden uiteindelijk 5 jongens aangetroffen die met luchtdrukwapens aan het spelen waren. Volgens de politie waren de wapens niet van echt te onderscheiden.

De wapens zijn door de politie in beslag genomen en de jongens zijn thuisgebracht bij hun ouders. De politie heeft laten weten dat een straf voor het vijftal nog zal volgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (3-5-2020 om 17:43)
@Zeeuw Wanneer zien we je bij "Ik vertrek".
Koos P. (3-5-2020 om 15:53)
@Nel, dat is niet helemaal waar wat je zegt. Wij hadden vroeger als jonge 'soldaten' plastic pistolen en geweren. Deze schilderden we vaak zwart of in ieder geval wat donkerder. Dat was geen probleem, mochten we gewoon mee spelen. En hoeveel ijzeren klapperpistooltjes waren er in omloop? Ook meer dan genoeg. Deze leken vaak ook op echt bestaande revolvers. Vroeger kon en mocht er gewoon veel meer. Dat waren betere tijden. Toen speelde je als kind ook nog echt elke dag buiten. Als kinderen tegenwoordig willen schieten, dan doen ze dat in een spelletje op de computer.
Peter P. (3-5-2020 om 15:04)
Exacte kopieën van bestaande vuurwapens zijn verboden. Al waren ze dat niet, dan nog mag je er niet mee buiten schieten, ongeacht de druk die er achter zit. 1 Europees wet zou alles duidelijker maken.
Nel (3-5-2020 om 13:02)
Zeeuw in je jeugd werd er oorlogje of indiaantje gespeeld, dat klopt, Maar met "wapens"van hout. Nu zien die wapens er echt uit, zijn moeilijk te onderscheiden van echt. Dus, Zeeuw dat is een heel ander verhaal!!
Zeeuw (3-5-2020 om 12:36)
Maar nu even serieus : Wie speelde er vroeger geen oorlogje ? 15 jaar geleden , na schooltijd ging ik ook met 20 man het dorp in. De 1 een simpel helmpje op, de ander camouflage pak en schmink op. No way , dat je maar 1 iemand hoorde klagen. En nu word je al aangesproken als je nog maar een scheet laat. Alles naar de klote in Nederland
Koos P. (3-5-2020 om 12:25)
@Sjaak Bral, werking is in principe hetzelfde, balletje verlaat het wapen door de luchtdruk die erachter zit.
Cookie-instellingen beheren