Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Nog eens vijf Hrieps-verdachten niet vervolgd

Toegevoegd: 04-05-2020, 14.07 uur
De daders gingen er vandoor met een geldbedrag van enkele tonnen.
De daders gingen er vandoor met een geldbedrag van enkele tonnen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Nog eens vijf personen die in verband waren gebracht met de overval waarbij vorig jaar de opbrengst van muziekfestival Hrieps in Grijpskerke werd buitgemaakt, worden niet vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM), dat tegelijkertijd aangeeft dat het onderzoek naar de overval zich inmiddels in de afrondende fase bevindt.


Eerder dit jaar besloot de officier van justitie twee verdachten al niet meer te vervolgen. Hun zaken werden geseponeerd. Deze week heeft het OM ook de vervolging van nog eens vier vrouwen en een man gestaakt. Volgens het OM was er onvoldoende bewijs om tot een veroordeling te kunnen komen.

Vijf verdachten zaten tot voor kort nog in voorarrest maar wachten de strafzaak nu op vrije voeten af. Zij worden dus nog wel vervolgd, zo laat het OM vandaag weten. Drie andere verdachten zullen ook worden vervolgd. In totaal werden 15 verdachten aangehouden en/of verhoord. Inmiddels is volgens het OM duidelijk dat maximaal acht personen ook daadwerkelijk worden vervolgd. “Zes personen worden verdacht een rol te hebben gehad in de overval. Een aantal van hen ook nog van witwassen. De andere twee worden op dit moment verdacht van “begunstiging”: het helpen van de daders na de overval", zo meldt het OM.

Het onderzoek wordt momenteel afgerond. “Onderzoekswensen kunnen op dit moment ingediend worden bij de rechter-commissaris door de advocaten en het OM”, zo meldt de woordvoerster van het Openbaar Ministerie in een persbericht. De zittingsdatum is nog niet bekend.

Bij de overval werd destijds een groot contant geldbedrag - het zou gaan om enkele tonnen - buitgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (5-5-2020 om 15:31)
Wat is Henk Hopjes ?
Henk Hopjes (5-5-2020 om 09:27)
Verdacht is nog niet schuldig. Er waren maar liefst vijftien verdachten, dat zou wel een erg grote samenzwering zijn geweest, denk je niet?
Middelburger (5-5-2020 om 09:12)
Lekker afgerond ! iedereen laten gaan
Wim (5-5-2020 om 06:37)
Hier zie je weer eens wat krom is toch recht gemaakt word het bestaat nog steeds anno 2020
Albert (4-5-2020 om 23:30)
@vdVonk en @Merien De clowns zitten zo te zien achter hun toetsenbord.. Geen bewijs is geen bewijs, hoe graag velen het anders zouden willen zien
Mar (4-5-2020 om 22:39)
@VdVonck Bewijs, bewijs eog eens bewijs en als dat er niet voldoende is dan kan het zijn dat een veroordeling niet haalbaar is. jammer, maar helaas.Waar u uw merkwaardige standpunt op baseert weet ik niet omdat een schijn van onderbouwing ontbreekt.
Cookie-instellingen beheren