Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (17) duwt handhaver op de grond

Toegevoegd: 05-05-2020, 10.43 uur
Jongen (17) duwt handhaver op de grond
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

OOST-SOUBURG - De politie heeft maandagavond in Oost-Souburg een 17-jarige jongen uit ’s-Heer Arendskerke aangehouden nadat hij een handhaver op de grond had geduwd.


Twee handhavers van de gemeente Vlissingen wilden rond 20.30 uur in de De Deckerestraat een groep jongeren verbaliseren. Waarvoor de jongeren geverbaliseerd zouden worden is niet bekend gemaakt. Bij het zien van de handhavers ging de groep er snel vandoor. Eén van de jongeren duwde daarbij een handhaver op de grond. De politie die hierop werd ingeschakeld heeft de 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van wederspanningheid.

De politie laat weten geen verbaal geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel te tolereren en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Denny (5-5-2020 om 19:34)
Een beetje kerel pakt zo'n snotneus toch wel ?
J v P (5-5-2020 om 18:07)
Weer stoer praten Politie maar er gebeurt niks ! Die zaakjes worden allemaal door de rechter geseponeerd nu door Corona ! Er zijn zoveel achterstanden bij rechters dat niemand er wat aan doet, en vooral nu niet want het is ramadan dan kijken ze bijna altijd door de vingers.. Geweld word niet getolereerd ! Zo stoer praat Mark ( T ) rutten ook op TV maar er gebeurt niks, die jongens zijn niet gepakt en dit jochie krijgt ook niks... Oftewel , net als met verkiezingen, mooie woorden maar er verandert niks !
Bassie (5-5-2020 om 18:03)
Opsluute en pas vrielaete a die corona gekte wee verbie is, Za ze lere, tuig !
peter (5-5-2020 om 17:07)
Ja-ja ik sta je bij . Handhaven is 1 ,maar die gaste houden er van de boel op de spits te drijven. Geef mij maar een normale agent daar kan je nog een beetje respect voor op brengen.
Kees (5-5-2020 om 16:55)
Handhavers en Politie zijn geen hulpverleners maar ordehandhavers. Ik vind het niet kunnen dat deze op de zelfde voet worden gezet als ambulance en brandweer personeel. Ja-Ja heeft gelijk steeds meer ambtenaren krijgen de bevoegdheid tot staande houding en bekeuren enz. Dit is een zorglijke ontwikkeling!!. In Noord-Korea hebben ze hier ruime ervaring mee. Helaas gaan we langzaam wel die kant op.
yykeesje (5-5-2020 om 16:30)
Tja; dat was dus geen 1,5 meter afstand (van die handhaver)
Cookie-instellingen beheren