Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongen (17) duwt handhaver op de grond

Toegevoegd: 05-05-2020, 10.43 uur
Jongen (17) duwt handhaver op de grond
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

OOST-SOUBURG - De politie heeft maandagavond in Oost-Souburg een 17-jarige jongen uit ’s-Heer Arendskerke aangehouden nadat hij een handhaver op de grond had geduwd.


Twee handhavers van de gemeente Vlissingen wilden rond 20.30 uur in de De Deckerestraat een groep jongeren verbaliseren. Waarvoor de jongeren geverbaliseerd zouden worden is niet bekend gemaakt. Bij het zien van de handhavers ging de groep er snel vandoor. Eén van de jongeren duwde daarbij een handhaver op de grond. De politie die hierop werd ingeschakeld heeft de 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van wederspanningheid.

De politie laat weten geen verbaal geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel te tolereren en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (5-5-2020 om 14:02)
@JA-JA, U bent dus ook iemand die geweld tegen Handhavers goedkeurt .
bram goeree (5-5-2020 om 13:16)
. Bij het zien van de handhavers ging de groep er snel vandoor.dan ben je met iets bezig wat niet mag of kan op dit moment .dus zeker na het duwen terecht aan gehouden .minimaal 390 euro boete
willem (5-5-2020 om 11:34)
snotneus--totaal geen respect. maandje in afzondering in torentijd geven. dus geen bezoek--geen boek en geen extra;s.
Ja-Ja (5-5-2020 om 11:28)
Dus tegen burgers is het geen probleem. Kijk uit dat we geen politiestaat worden. Ook al doet de regering en politie daar wel aan. In de oorlog gingen politie en abtenaren in de fout tegen eigen burgers. Het is hard maar het was wel waar. Kijk uit voor 'Bevel is Bevel.
Middelburger (5-5-2020 om 11:19)
Tja, OOST-SOUBURG is ook gemeente vlissingen he !
Cookie-instellingen beheren