Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand aan Driegezustersdijk Vogelwaarde

Toegevoegd: 31-12-2003, 00.25 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VOGELWAARDE - Omstreeks 23:50 uur kwam dinsdag bij de alarmcentrale de melding binnen van een brand in een champignonkwekerij aan de Driegezustersdijk in het Zeeuws-Vlaamse Vogelwaarde. Binnen 5 minuten schaalde men op naar grote brand, de vlammen sloegen immers al uit het dak van het bedrijfspand.

 

Bij de eerste alarmeringen werden de tankautospuit 5736 en de ladderwagen 5750. Al snel werden divers extra voertuigen gealarmeerd. In totaal rukten zo'n 35 brandweerlieden uit van de brandweerkorpsen Axel, Hulst en Terneuzen. Inmiddels zijn diverse voertuigen van politie en brandweer aanwezig, alsmede een ambulance welke standaard uitrukt bij een grote of zeer grote brand. Ook de brandweer van het Belgische Zelzate was aanwezig bij de brand.

 

Er waren moeilijkheden met het aanvoeren van bluswater. Daarom werd een groot watertransport opgezet. De brandweer heeft over honderden meters brandslangen uitgelegd om voldoende bluswater te hebben. De brand wordt onder andere bestreden met een waterkanon en vanuit de lucht d.m.v. een hoogwerker.

 

In totaal zijn zo'n 3 loodsen in vlammen opgegaan. De schade is groot. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij de brand. Metingen moeten nog uitwijzen of er gevaarlijke stoffen vrijkomen, er is sowieso asbest vrijgekomen bij deze grote brand. Er lag voor 2000 m2 asbest op de daken. De asbest wordt vandaag opgeruimd. Het terrein is afgezet.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brand was omstreeks 02:00 uur "meester". Het nablussen heeft nog de hele nacht geduurd. De politie heeft een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren