Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

COVID-afdeling Oostburg dicht, reguliere zorg start op

Toegevoegd: 06-05-2020, 20.08 uur
COVID-afdeling Oostburg dicht, reguliere zorg start op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De ondersteunende COVID-afdeling van ZorgSaam in Oostburg gaat dicht. De Zeeuwse ziekenhuizen starten tegelijkertijd de reguliere zorg weer op.


Volgens ZorgSaam zijn er al geen patiënten meer op de COVID-afdeling in Oostburg. De afdeling sluit en de patiënten die er nog waren, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Daar zijn nu nog ‘maar’ drie coronapatiënten opgenomen en geen van hen ligt op de intensive care (IC).

De Zeeuwse ziekenhuizen starten ook de reguliere zorg voorzichtig weer op. Elk specialisme zal daarbij bekijken welke afspraken door kunnen gaan en op welke wijze. Sommige afspraken zullen bijvoorbeeld telefonisch in plaats van fysiek plaatsvinden. ZorgSaam en het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) benadrukken dat mensen niet zelf de afsprakencentrale moeten bellen maar rustig moeten afwachten totdat zij zelf worden gebeld. Op de websites van ZorgSaam en het Adrz is specifieke informatie terug te vinden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (7-5-2020 om 07:14)
Lopen we niet te hard van stapel ,doen we weer niet te veel in een keer.
Cookie-instellingen beheren