Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM Westkapelle vaart uit vanwege noodsignaal

Toegevoegd: 07-05-2020, 08.59 uur
KNRM Westkapelle vaart uit vanwege noodsignaal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De KNRM-reddingboot van het station Westkapelle is woensdagmiddag uitgevaren nadat een noodsignaal was binnengekomen vanaf een vaartuig dat zich op zee bevond.

Het signaal was afkomstig van een zogeheten  Global Maritime Distress and Safety System, kortweg GMDSS. Rond 16.30 uur werd de bemanning van de reddingboot opgeroepen om te gaan zoeken naar de herkomst van het noodsginaal. Onduidelijk was immers vanaf welk vaartuig het signaal afkomstig was. In overleg met de Kustwacht werd een zoekgebied afgezocht maar dit had geen resultaat. In samenwerking met Traffic Center Steenbank werd ook nog een aantal locaties bezocht, eveneens onder resultaat.

Op de terugweg naar het station bleek het signaal afkomstig te zijn van het vaartuig ‘Green Water’. Na een paar minuten kon de bemanning van de Green Water bevestigen dat het signaal bij hen vandaan kwam maar dat er niets aan de hand was. Loos alarm dus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750